I když se pohyboval od malička v rodinné pekárně, nejprve řekl rodičům, že pekařem nechce být. Brzy si to ale rozmyslel a dnes říká, že od té doby nikdy nelitoval a ani jednou nepřišla na mysl myšlenka, že by s pekařinou seknul. “Každý den je pro mne radost, přenáším otcovo dědictví a um dále. Tatínek něco vybudoval, v Itálii pekařství funguje i nyní, všichni muži v naší rodině zůstali u pekařiny.“

Amalfi je ale také světoznámé místo těch nejkvalitnějších „citrónů z Amalfi“. Jedná se o velice šťavnaté a jen mírně kyselé citróny, ze kterých se vyrábí například proslulé limoncello. Jedlá je i kůra citrónů a tady v kraji přidávají citrónovou kůru i šťávu snad do všeho. I proto Pierpaolo připravil dvě receptury pečiva a pizzy s citrónovou kůrou a můžete je v Coloseum bakery ochutnat. Jeho rodina vlastní také citrónový sad s dvěma tisíci kusy citrónovníků. Jejich rodinná firma pěstuje biologicky nezávadné citróny. Sklizeň začíná v září a končí v dubnu. Peirpaolo vzpomíná na to, jak se svými sourozenci citróny každých 14 dní sklízel. Vůně citrónu se nese celým krajem.

Pekařství Coloseum bakeryAby však zajistil svým dětem lepší budoucnost, vydal se do světa. Chvíli pobyl jako pekař v Etiopii, kde pekl „pod vlajkou OSN“. Následně zamířil péct do Londýna. Po pěti letech si uvědomil, že Londýn mu pracovně přestává do života dávat více. Pocítil určité pracovní vyhoření. A tak sledoval inzeráty a najednou se ocitl v jednom z pražských pekařství. „To byl únor 2017 a já přijel do Prahy. Ta mě okamžitě zaujala, zapůsobila na mne klidem, mírem, pohodou, proti Londýnu je to klidné město. A za pár měsíců jsem  odepsal na inzerát společnosti Coloseum Restaurants, že hledají pekaře pro nově otevíranou provozovnu Myslbek. Odepsal jsem a najednou jsem byl součástí týmu.“

Pierpaolo peče v rohu pekárny v NG Myslbek a k tomu sleduje dění jak svých kolegů, tak dění mezi hosty. S personálem se domlouvá většinou anglicky, protože má však vedle sebe italského učně – pravého Siciliána Rosaria, často zní v pekárně italština. Přiznává, že česky umí jen pár slov, ale tvrdí, že se musí nějaká další naučit.

O sortimentu se Pierpaolo radí s René Vokurkou, šéfkuchařem restaurací Pizza Coloseum. Pekařství Coloseum bakery nabízí každý den například italské pečivo – několik druhá ciabatt, ale třeba i pistáciové sušenky, Enclaire - pálené plněné tyčky, bábovku s bombardinem, sendviče, ale i saláty a polévky.

On sám má největší radost, když vytahuje z trouby pěkně upečené pečivo. Má rád, když zákazník pochválí. A nebojí se tíživých snů o práci. Než totiž jde spát, sesumíruje si v hlavě celý den a připraví se na ten další. Pak má klidné spaní. Brzy ho čeká otevření dalších dvou mnohem větších pekařství, takže plánovat je třeba. Itálii miluje jako svůj domov. Do Prahy se zamiloval na první pohled. Možná jeho láska k Praze je ale o to větší, že tu potkal ženu, se kterou si rozumí…