Francesca Tighineanová vystudovala psychologii na Londýnské univerzitě. Její profil na TikToku má více než 1,2 milionu sledujících. Tato mladá profesionálka sdílí své psychologické postřehy a dává svým fanouškům rady v oblasti životního koučinku.

Psycholožka nedávno v sérii virálních videí na TikToku prozradila, co o vás vypovídá váš profilový obrázek.

Jasno je prý za vteřinu

K tomu, abychom někoho posoudili na základě toho, jak se prezentuje na sociálních sítích, nám prý stačí necelá vteřina. „Extroverti mají často barevné a veselé obrázky, na kterých jsou obklopeni spoustou lidí,“ uvedla Tighinean, jak snadno rozpoznat společenského člověka.

Na druhou stranu psycholožka varovala, že velmi sexy a vyzývavé fotografie mohou značit, že daná osoba má komplex méněcennosti. „Daný jedinec má pocit, že musí být výraznější, nebo se více ukázat, aby si kompenzoval, že se sám necítí dobře,“ uvedla pro web listu New York Post.

Nová studie zjistila, že už čtyři minuty povídání odhalí klíčové osobnostní rysy.
Čtyři minuty. Taková doba stačí, aby člověk poznal povahové rysy toho druhého

Pokud patříte k těm, kteří si svůj profilový obrázek mění každou chvíli, může to značit nejistotu a neztotožnění se se svou osobou. „Fotografie, na kterých jste s dětmi nebo zvířaty, o vás zase prozradí, že jste empatický člověk a máte sklony o druhé lidi pečovat,“ prozradila.

Snímky s partnerem také vypovídají hodně o osobnosti daného jedince. Podle Tighineanové použití párové fotografie jako profilové fotky znamená, že svého partnera vnímáte jako součást své identity.

Francesca Tighineanová radí, jak se správně vybrat profilovou fotku.

Jen nešťastný výběr fotky, nebo velké ego?

Francesca dále vysvětlila, že fotky, na kterých pózujete s pohledem dolů, o vás říkají, že jste dominantní a nadřazená osoba s vysokým egem. „Oproti tomu obrázek s pohledem směrem vzhůru může vyjadřovat jistou podřízenost a méněcennost. A mezi ženami je to také běžný trik, který používají pro svádění mužů,“ doplnila psycholožka ve svém videu.

Obě videa na TikToku vyvolala spoustu reakcí. Někteří lidé vtipkují, jiní se tímto vysvětlením cítí být odhaleni a další mají doplňující otázky anebo prosí o další příklady.