V pátek 3. února se přesouvali z Mauretánie do cílové země, kterou je Senegal. O své pocity se dělí na facebookovém profilu, který je zároveň i názvem jejich týmu - Speed company.

„Včerejší hromadný start „královské” etapy Intercontinental Rally byl impozantní. V horkém pouštním vichru se zvedá prach od zadních kol, neslyšíte široko daleko jiný zvuk, než dunění motorů. V první etapě jsme projeli mezi horami a posbírali všechny Check Pointy. Letěli jsme pak na první, opravdu měkké a vysoké duny, pak do černých plání a po uzoučkých stepních cestách do cíle první rychlostní zkoušky,“ popisovali dění ve čtvrteční etapě.

Možná už během Středoevropské rallye bude známo, zda Toyota obhájí loňský mistrovský titul mezi značkami
Zaneste si do kalendářů: Přinášíme přehled motoristických akcí roku 2023 v ČR

Nymburští jezdci jsou posádkou osobního vozu Toyota. Spolu s nimi soutěží i motorkáři, o jejichž údělu se také zmiňují. „Kolegové motorkáři se shodovali, že na zrádných dunách a na jejich ostrých a nestabilních hranách jim kolikrát motorka najednou zmizela v písku a šli přes řidítka do kotoulu,“ popsali strasti africké tratě.

V další části etapy se problémy nevyhnuly ani statečným bojovníkům z Nymburka. „Zapadlo i naše auto, což nás stálo necelou půlhodinu času při usilovném odhrabávání písku. Nakonec jsme ale naší Toyotku vykopali, úspěšně projeli všemi kontrolními body a v cíli na pobřeží oceánu jsme byli prvním závodním vozem,“ přiblížili dobrý konec čtvrteční etapy.

Aleš Loprais
Loprais po smrtelné nehodě končí. Bude mě to provázet po zbytek života, říká

V pátek 3. února všichni přejížděli z Mauretánie do Senegalu, kde je čeká poslední fáze soutěže. „Naši soupeři zkrátili náš celkový časový náskok, uvidíme, jak dopadnou etapy v džungli a na plážích,“ uzavřeli nymburští závodníci svůj páteční report.

Sledovat je dále můžete na facebookové stránce Speed company. Se svolením fotografa Jiřího Vorlíčka nabízíme fotogalerii, která dokresluje atmosféru úžasného závodu.