Až na B družstvo dorostu, kde poděbradskou TJ reprezentovali jednak žáci, kteří teprve sbírají zkušenosti a také dorostenci, kteří se intenzivně nevěnují tréninkovému procesu, všechna ostatní družstva se umístila poměrně slušně, ti nejmladší dokonce dosáhli vynikajících výsledků.

Osm poděbradských družstev dosáhlo v mistrovských utkáních třicet osm vítězství a když nebereme v úvahu sedm porážek B družstva dorostu, tak utrpělo pouze dvanáct porážek, což vyjádřeno v procentech je úspěšnost 76 procent. Sestoupilo pouze B družstvo dorostu, přičemž tři  družstva postoupila do vyšší  soutěže. „Takže naši hráči úspěšně i v letošním roce reprezentovali náš tenisový klub i město Poděbrady," uvedl Zítko. „K největším našim letošním úspěchům v družstvech nutno řadit velmi úspěšná mládežnická družstva," řekl sekretář.

Nutno zdůraznit, že na uvedených úspěších mládežnických družstev se podílejí zejména dva faktory. Prvním faktorem je koupě přetlakové nafukovací haly v roce 2009 a tím možnost celoroční kvalitní tenisové přípravy. A druhým neméně důležitým faktorem je kvalitní tréninkový proces v klubu, který zajišťují trenéři – šéftrenér Michael Vrbenský, a trenéři Soňa Hlásková a Karel Vrbenský. „Všem trenérům  patří velký dík. Dík patří samozřejmě také kapitánům družstev, kteří se podíleli týdně na tvorbě sestavy družstva pro jednotlivá utkání spolu s šéftrenérem, na dopravě družstev a spolu se soupeřovým kapitánem řídili po předchozí komplexní informaci sekretariátu bez jakýchkoliv problémů mistrovská utkání," nešetřil chválou Zítka. „Věříme, že turnajová letní sezona, která v červenci začala, bude rovněž pro naše tenisty stejně úspěšná," dodal.