„Za každé družstvo mohlo nastoupit maximálně deset dětí narozených v letech 2002 – 2004. Soutěžilo se v hodu raketkou, běhu na 50 metrů, skoku dalekém a štafetě 8 x 100 metrů," vysvětlil trenér SKP Petr Müller.

Za SKP Nymburk nastoupili Jakub Fryč, Míša Harlasová, Tomáš Mach, Kristýna Prokešová, Martin Studnický, Jakub a Jirka Šantaví, Matěj Šimek, Jirka Šuk  a Michal Zdobinský. Téměř všichni nymburští závodníci si zlepšili své osobní rekordy v jednotlivých disciplínách a poráželi soupeře nejméně o rok starší.

„Naši závodníci se v jednotlivých disciplínách umísťovali v popředí a to posunulo  družstvo na nečekané a výborné druhé místo v absolutním pořadí," uvedl Müller.

Husarský kousek se povedl i v závodě štafet na 8 x 100 metrů, kde ve strhujícím finiši obsadili nymburští závodníci druhé místo.

„Velmi úspěšný závěr sezony ukázal, že družstvo nymburské přípravky bude v příštím roce mířit hodně vysoko. Celému týmu náleží velká gratulace a hodně štěstí v dalších závodech, které se konají již tuto neděli, tentokrát soutěží jednotlivců O nejlepšího nymburského atleta," řekl nymburský trenér.