NYMBURK – KUTNÁ HORA 7:6

„Utkání mělo od samotného začátku vysoké tempo a zejména první třetina byla z naší strany velmi dobrá, ale vstup do té druhé už byla naprostá katastrofa. Díky bohu že jsme to zvládli, teď se můžeme soustředit na poslední dva zápasy sezony," doplnil po zápase nymburský hráč Tomáš Černý.

Po výtečně zvládnuté první třetině, kdy svítil stav na ukazateli 4:1 pro SKP, se Hora začínala dostávat zpět do zápasu po zbytečných vyloučeních domácích. „Kvůli tomu jsme si celé utkání zkomplikovali. To se prostě v takové fázi zápasu nesmí stávat. Oslabuje nás to jak po fyzické, tak po psychické stránce," vyprávěl po utkání další hráč vítězů Martin Hampl.

V závěrečné třetině se Nymburk probral z tlaku Kutnohorských, začal hru postupně vyrovnávat a opět více zaměstnávat brankáře hostí, což mu nakonec přineslo plný bodový zisk. „Všichni jsme opravdu moc šťastní, že se nám podařilo zvítězit, ale závěr zápasu, to se snad ani nedá hodnotit nikterak pozitivně, jedním slovem zmar. Sami si zápasy komplikujeme vlastní nedisciplinovaností, ale když se k tomu všemu přidají ještě dvě vyloučení, která podléhají disciplinárnímu řízení, tak to už je skutečně na pováženou," uzavřel pozápasové hodnocení jeden z trenérů SKP Martin Hobort.