Příbramské ambice byly vysoké, ale vše se změnilo poté, co museli nuceně odstoupit Vojtěch Modlitba a především lídr stáje Martin Boubal. „V hodnocení týmů jsme letos druzí, takže jsme si věřili. Vojta se ale zranil, Martin byl nedávno nachlazen a stále nebyl fit. Kdyby ano, tak věřím, že by bojoval s nejlepšími českými jezdci,“ řekl šéf příbramské stáje Jiří Wimmer.

Nejlépe si nakonec z příbramských barev vedla trojice Gruber, Jakoubek a Malik. „Kluci bohužel nebyli ve správný čas na správném místě, a boj o medaile tak nebyl možný. Přesto jsme s výsledky spokojeni. Gruber s Jakoubkem skončili na pátém a šestém místě v kategorii do třiadvaceti let. Malik byl sedmý mezi slovenskou elitou,“ podotkl Wimmer.

Ze středočeských jezdců byl vidět také mladoboleslavský David Jarý, který ovšem nakonec do cíle nedojel. „Jde o velký talent naší cyklistiky. Jeho doménou je cyklokros, ale v závodě si vedl velmi dobře a je škoda, že neproťal cílovou pásku. Kdyby se rozhodl věnovat silnici, klidně bychom mu nabídli angažmá,“ chválil Wimmer výkon mladého jezdce.

Celý závod a zároveň slovenskou část mistrovství si podmanili bratři Saganové. Titul získal slavnější Peter, kterého na druhém místě doplnil Juraj.

„Peter Sagan ukázal, že je momentálně nejlepším jezdcem na světě. Dá se říct, že si zatrénoval a v poklidu si dojel pro vítězství,“ tvrdí Jiří Wimmer.

Boj o český titul výrazně ovlivnila taktika týmu Elkov, jehož jezdci nejprve vyčkávali v závěsu za ostatními, a pak několika podařenými nástupy zlomili odpor nejen favorizovaných profesionálů Štybara s Kreuzigerem a připravili pozici pro Josefa Černého, který si dojel pro mistrovský vavřín. „Měli početní převahu, čehož využili. Vím, že Romanu Kreuzigerovi se to příliš nelíbilo, ale myslím, že šlo o frustraci, protože to neskousl. Bavil jsem se s trenérem Fialou a naprosto chápu jejich taktiku. Kdybychom měli podobné možnosti, jeli bychom úplně stejně,“ přiznal Wimmer.

Fotbalisté 1.FK Příbram. Ilustrační foto.
Zajistěte si místo na ligu! Prodej permanentek se blíží