Stejně jako mnoho dalších nadějných sportovců začal s fotbalem. Kopačky pak pověsil na hřebík. Celkem brzy. „Chodil jsem na fotbal asi do deseti let. Pak nastal čas, kdy jsem se musel rozhodnout pro jeden sport a já jsem se rozhodl hrát tenis. Fotbal byl určitě částečnou průpravou pro moji kondici,“ uvedla velká tenisová naděje.

Vrbenský je nejlepším dorostencem v žebříčku v České republice pro rok 2017. To sebou nese značné odříkání. „Je to velká dřina. Tenis není vůbec lehký sport. V dnešní době je strašně velká konkurence a dostat se na vrchol je straně těžké,“ vypráví poděbradský odchovanec. „Musím pro to dělat dalších iks věcí navíc, není to jen pinkání do balónku,“ culí se devatenáctiletý vítěz Pardubické juniorky, účastník grandslamových turnajů, kde si zahrál semifinále v deblu na Roland Garros a finále v deblu ve Wimbledonu. „Nejvíce si vážím Wimbledonu, i když to bylo v deblu,“ říká mladý tenista z lázeňského města.

TRADICE. Závody Poděbradská cvička jsou stále oblíbenější, sjíždějí se na ně zástupci mnoha oddílů.
Poděbradská specialita měla obrovský ohlas

Od útlého dětství má jako vzor famózního Švýcara Rogera Federera. A měl tu možnost se s ním setkat osobně. „Potkal jsem se s ním v Londýně na Champions dinner a setkání bylo hodně rychlé. Stačil jsem se s ním jenom vyfotit,“ vypráví Vrbenský, jehož cílem a snem je vyhrát alespoň jeden ze čtyř grandslamů.

Tenis je jeho život, obrovská vášeň. „Na tomto sportu mě baví úplně všechno. Hrát, dělat všechno kolem toho a koukat se na tento sport,“ je do tenisu zapálený student obchodní akademie v Kolíně. Ale má samozřejmě jako každý i další záliby. „Baví mě další sporty jako je třeba fotbal nebo golf,“ dodal s úsměvem Vrbenský. 

Michael Vrbenský, 19 let
Bydliště: Poděbrady
Narozen: 26. 12. 1999
Studuje: Obchodní akademie Kolín
Znamení: Kozoroh
Další oblíbené sporty: Fotbal, golf
Oblíbené jídlo: Svíčková
Oblíbené pití: Voda
Oblíbený film: Žádný nemám
Oblíbená hudba: Pop

VICEMISTŘI REPUBLIKY. V kategorii C2 na 5 kilometrů dojeli na druhém místě dorostenci nymburské Lokomotivy Lukáš Bacílek – Jonáš Papoušek (vlevo).
Petr a Pokorný mají titul mistra republiky