VLADIMÍR  MALINOVSKÝ

Nově vzniklé družstvo se tvořilo velice lopotně, ale zdá se, že tým bude fungovat. Družstvo je tvořeno kombinací starších ostřílených borců s nadějným mládím. Tento tým je navíc provázaný na extraligové Benátky nad Jizerou, pro které je nymburský tým zásobárnou mladých hráčů. „Kombinace starších a mladších hráčů je vždy důležitou symbiózou pro kvalitní volejbal. Toto se ukázalo i v úvodním utkání v Nymburce," řekl po prvním vyhraném zápase nad Rakovníkem předseda klubu Jindřich Licek. Druhé utkání s Plzní Nymburk prohrál.

NYMBURK – VK RAKOVNÍK  3:0

Tým Volleyball Nymburk nastoupil do utkání velice nervózně s mnoha nepřesnostmi. Postupem času se domácí osmělili a začali zpřesňovat svoji hru a hosty tlačili do chyb. Zde se projevoval rozdíl mezi mladým týmem Rakovníka, který byl najednou bez ladu a skladu. Hosté se už se vzniklou situací nevyrovnali.
Sety: 25:18, 25:17, 26:24. Nymburk: Michálek, Svoboda, Prokoph, Charouzek, Kohlmann, Nesvačil, Šádek, stř. Melich, Zemánek.

NYMBURK – USK SLAVIA PLZEŇ  0:3

Nymburští hráči přes prohru předvedli sympatický výkon s mnoha krásnými volejbalovými výměnami. Ve všech třech setech rozhodly až vyrovnané koncovky.

„Divákům, kteří přišli opět ve velice pěkném počtu, se musel volejbal líbit. První liga v Nymburce má šanci žít a diváci se mohou těšit na další volejbalové boje," věří Licek.

Sety: 25:27, 27:29, 25:27. Nymburk: Michálek, Kohlmann, Nesvačil, Hruška, Vičar, Charouzek, Šádek, střídali Melich, Prokoph, Zemánek.

Další utkání se hraje v Nymburce v hale ZŠ Komenského v pátek 19. října, kdy  Nymburk hostí MFF Praha od 19.30 hodin, o den později pak hraje v Nymburce od 10.30 hodin ČZU Praha.