NYMBURK – DOBŘICHOVICE    0:3

Utkání proti silným Dobřichovicím slibovalo zajímavý souboj. Zkušení dobřichovičtí volejbalisté však využili svých předností a svojí přesnou i uspořádanou hrou nedali domácímu Nymburku téměř žádnou šanci na úspěch.

„Byli jsme nepřesní, málo odvážní až bojácní. Nad vodou nás držel pouze smečař Nesvačil," řekl k zápasu předseda nymburského klubu Jindřich Licek.
Ve druhém setu Nymburáci vedli dokonce o čtyři body, ale ani to nestačilo. Domácí tým hrál nadále výrazně a logicky hlavně přes Nesvačila a toho si zkušení borci z Dobřichovic v pravou chvíli pohlídali a ostatní hráči domácích příliš nepomohli. „Vývoj zápasu byl tudíž zpečetěn a prohra nula tři byla daná," smutnil Licek.

NYMBURK – MFF PRAHA  0:3

Ve druhém utkání hrál domácí oslabený Nymburk proti kompletnímu týmu MFF Praha. Začátek si hosté hlídali a chybující Nymburáci nekladli přílišný odpor. Ve druhém setu se opět Nymburk nadechl, hráči MFF více chybovali, přesto v závěru byli lepší.

„Utopili jsme se ve vlastních chybách. Třetí set byl nadále nepříliš kvalitním volejbalem z obou stran. Domácí už nenašli potřebnou sílu ani náboj na zvrat a také toto utkání prohráli jasně nula tři," uvedl po zápase Licek.

Nymburským volejbalistům se zatím příliš nedaří. „Dvě prohry jsou reálným obrazem současného týmu Nymburka, který pomalu klesá v tabulce ke dnu. Stále však do konce soutěže zbývá hodně času a v této vyrovnané první lize se může stát leccos. Snad hráči zaberou a dotáhnou se nahoru. Potřebují k tomu výrazně bojovnější projev a z toho plynoucí důvěru ve vlastní schopnosti," řekl Licek.

Další zápasy hrají volejbalisté u soupeřů – ČZU Praha B a VK Kladno.