Nymburským borcům se povedlo vybojovat jednu výhru na soupeřově palubovce. To je výborný počin před dvěma domácími duely. A navíc obě tato utkání byla hodně vyrovnaná a moc nechybělo, aby Nymburk vyhrál oba zápasy. „První utkání bylo vyrovnané do druhé sady, potom jsme EGE přehrávali. V sobotu se hrálo vyrovnaně díky tomu, že jsme dělali hodně nevynucených chyb. Těm se musíme doma vyhnout! Samozřejmostí je bojovnost," vzpomněl si na předešlé dva mače předseda nymburského oddílu Vojtěch Věchet.

Je jasné, že ani hosté se jen tak nevzdají a budou bojovat ze všech sil o co nejlepší výsledek. Přinejmenším si budou chtít vybojovat pátý rozhodující zápas, který by se hrál zase v Českých Budějovicích. Takže na co si musí dát domácí největší pozor? „Hlavní útočnou silou jsou dva juniorští reprezentanti hrající na smeči. Na nich musíme postavit obranu. Dále pak na diagonálního hráče Pochopa. A musíme se soustředit na příjem, který je základem naší hry středem sítě," střádá předzápasové plány Věchet.

Už samotná účast v semifinále je pro tým obrovským úspěchem. Ale když už se dostal až sem, bylo by škoda nabídnutou šanci nevyužít. „Série je otevřená a těžko odhadovat vítěze. Uděláme vše pro postup do finále, které bychom si všichni zasloužili, ale bude to ještě těžké. Máme teď výhodu domácího prostředí, kterou budeme chtít využít," dodal předseda nymburského oddílu.

Semifinálová série - stav 1:1

1. zápas
Č. Budějovice – Nymburk 1:3

2. zápas
Č. Budějovice – Nymburk 3:1

3. zápas
Nymburk – Č. Budějovice
pátek 19.45, Komenského

4. zápas
Nymburk – Č. Budějovice
sobota 18 hodin, Komenského