Nymburk – Choceň 2:3

„Zápas jsme měli výborně rozehraný. Hráli jsme bojovně a dařilo se nám v útoku, a také eliminovat jejich univerzála. Vedli jsme dva nula na sety a ve třetím jsme vedli 9:4. Od této chvíle jsme polevili v koncentraci a udělali jsme hodně chyb na příjmu i v útoku. Oni se chytili a bohužel jsme pak prohráli i rozhodující set. Je to velká škoda," smutnil předseda nymburského klubu Vojtěch Věchet.

Nymburk – Tesla Brno 3:2

„Měli jsme nůž na krku, potřebovali jsme dva body. Až moc jsme chtěli, ale nedařilo se nám. Dvakrát jsme prohrávali, ale vždy jsme vyrovnali. Tie break je loterie. Šťastným balonem o pásku jsme rozhodli," řekl k zápasu Věchet.

Co to znamená pro další vývoj ve skupině? Asi nic. Jen to, že i další zápasy budou hodně vypjaté a budou rozhodovat maličkosti. Nebo možná štěstí. „Tři body jsou pro nás ztráta. Bude to ještě hodně těžké. Budou to nervy až do konce," dodal předseda.

Nyní mají volejbalisté pauzu, hrát budou až v pátek 17. února a pak o den později. V obou střetnutích se Nymburk postaví rezervě pražského ČZU. V pátek se hraje od 19.45 hodin v Nymburce, v sobotu pak od 14 hodin u soupeře.