Kvapem se přiblížila další sezona. Jak jste se na ni připravovali?

Po loňské vydařené sezoně se družstvo na několik měsíců rozešlo a příprava začala turnajem v Dřevěnici, který se nám vydařil a jediný míč nás dělil od televizního finále, když jsme vedli nad Duklou Liberec (úřadující mistr ČR) 14:12 v tiebreaku. Bohužel jsme prohráli 16:18. Od tohoto turnaje je příprava v plném proudu. Máme za sebou několik přípravných utkání jak s družstvy první ligy tak i extraligy. Za zmínku stojí dvě povedená utkání: na domácím turnaji proti Benátkám 2:3, a pak na Kladně 2:2.

Dá se tedy říct, že jste s přípravou maximálně spokojeni? Nebo se mohlo něco podařit lépe?

V rámci našich možností ano. Všichni kluci pracují nebo studují a na to musíme brát v přípravě ohled.

V rámci přípravy jste si zahráli na svém turnaji, kde jste skončili na třetím místě. Jak klání hodnotíte?

Odehráli jsme dvě utkání. V semifinálovém zápase s družstvem Benátek jsme bojovali a prohráli po dobrém výkonu 2:3. O třetí místo jsme zvládli porazit naši černou můru loňské sezony Hradec Králové 3:0. Jednalo se o přípravný turnaj, kde všechna družstva hrála z plného tréninku.

K jakým změnám ve vašem kádru během přestávky došlo?

Hlavní změnou je odchod osobnosti družstva Bory Fokta, který bude letos hrát za nováčka extraligy Kladno. Doufám, že se kluci s touto změnou poperou. Naopak se nám podařilo i posílit. Na blok znovu přichází Vojta Malinek (extraliga Ostrava) a z Hradce pak Pavel Švandrlík (204 cm). Na smeč z Chomutova Pavel Hamata. A na libero Jan Javůrek z České Lípy. Na postu diagonálního hráče bude z Benátek pendlovat Nymburský rodák Dominik Grus.

V minulé sezoně jste si vedli více než dobře. Jste schopni umístění z loňské sezony zopakovat?

Věřím, že ano. Na druhou stranu první liga je tak vyrovnanou soutěží, že minulý rok ještě dvě kola do konce nebylo jisté, kdo bude v play off.

Jaké jsou vaše cíle do nadcházející sezony vašeho A – mužstva?

Tady je odpověď jednoznačná. Dostat se znovu do play off.

Kdo bude podle vás favoritem vaší skupiny?

Jednoznačně ČZU Praha, potom České Budějovice a pak tam je skupina vyrovnaných družstev – Choceň, Turnov, Staré Město, Dobřichovice, do které bychom se rádi taky zařadili. Ale překvapit můžou i další.

Vy jako předseda klubu máte na starost také nymburskou mládež. Jaké jsou vyhlídky jednotlivých družstev?

Všechna naše družstva hrají Krajský přebor. Nejmenší pak minivolejbal. Výborně se zatím letos jeví družstvo starších žákyň, které s přehledem vyhrálo kvalifikační skupinu a dostalo se do finálové osmičky. Novou kategorií je pak čtyřkový volejbal mladších žáků. Naši junioři hrají společně s juniory Benátek první ligu.

Pořádáte třeba nábory i během sezony?

Základna nejmenších je opravdu veliká. Máme předpřípravku 1. a 2. třída a potom jsme museli přípravku 3. a 4. třída rozdělit na dvě skupiny. To ale neznamená, že nemůžeme tyto skupiny doplňovat. Naopak rádi přivítáme nové kluky a děvčata, kteří mají zájem o volejbal. A to se netýká pouze přípravek, ale i všech ostatních kategorii. Info dostanou na www.volleyball.cz nebo telefonním čísle 739 113 242.

Přehled domácích zápasů

23. 10. 19:45     Nymburk – ČZU Praha B
24. 10. 11:00     Nymburk – Domažlice
6. 11. 19:45       Nymburk – Dobřichovice
7. 11. 11:00       Nymburk – Č. Budějovice
20. 11. 19:45     Nymburk – ČZU Praha C
27. 11. 19:45     Nymburk – Turnov
28. 11. 11:00     Nymburk – MFF Praha
11. 12. 19:45     Nymburk – Choceň
12. 12. 11:00     Nymburk – Hr. Králové
8. 01. 19:45       Nymburk – Brno
9. 01. 11:00       Nymburk – Staré Město