NYMBURK – MFF PRAHA  3:0

„Zápas s MFF Praha byl tradičním vánočním setkáním celého klubu, včetně představení mládežnických družstev. Prvoligovou palubovku si tak vyzkoušelo více než sto dětí," řekl po zápase předseda nymburského volejbalového klubu Vojtěch Věchet.

Herně se nymburští borci ze začátku hodně trápili, došlo k rychlému střídání a vyrovnání hry. Za stavu 16:21 se podařila domácím série bodů a byla z toho výhra 25:23. Další dvě sady už domácí nepřipustili žádné překvapení. „Po posledním míči mohla začít děkovačka ve vyprodané Komendě," pochvaloval si Věchet diváckou návštěvu.

NYMBURK – ČZU PRAHA B  1:3

Poté přijel lídr soutěže ČZU Praha B. První dějství začalo vyrovnaně a za stavu 18:18 se Nymburáci podáním dostali do vedení 21:18, ale ani to nestačilo. ČZU skvěle ubránilo a set otočilo. Druhá sada byla jako přes kopírák a opět nepovedená koncovka z pohledu domácího celku. Hosty  vedení ukolébalo a hned od úvodu třetího setu tahali za kratší konec a usnadnili Nymburákům snížení na 1:2. To však bylo ze strany domácích vše  ČZU koncentrovaným výkonem dotáhlo utkání do vítězného konce.

Pro volejbalisty Nymburka to bylo poslední domácí utkání v letošním roce. Ještě jsou ale na programu dvě kola. V tom sedmnáctém hraje Nymburk v pátek od 17 hodin v hale Dobřichovic, o den později ho čeká souboj s mužstvem Českých Budějovic. Sobotní střetnutí začne v 17 hodin.

Polabský tým je v tabulce na třetím místě a další zápas bude hrát na své palubovce až v pátek 23. ledna.