Velký zájem o turnaj ze strany hráčů dokazovala již kvalifikace, ve které se bojovalo o šest postupových míst do hlavní soutěže, která startovala hned druhý den.

„Kapacita beachvolejbalového stánku byla zcela zaplněna, a tak se hrálo neustále na všech čtyřech kurtech a to i za deštivého počasí, které naštěstí na průběh turnaje nemělo nijak zásadní vliv a také brzy pominulo. Většinu dne tak provázelo zkušené borce slunečné počasí a dobrá nálada," uvedl hlavní organizátor akce Kamil Urban.

Olympionik Petr Beneš vypadl

Pěkný volejbal slibovaly zápasy olympionika z letní olympiády v Londýně Petra Beneše, který na hřišti rozdával své mnohaleté zkušenosti. Přesto pár Beneš/Boccia nestačil nejprve na semifinalisty Bíza/David a poté v opravném zápase ani na pár Mužík/Hrdý a skončil tak na děleném devátém místě stejně tak jako domácí hráč poděbradského beachvolejbalového klubu Dominik Grus se svým spoluhráčem Víťou Pohankou.

V neděli přišlo na řadu samotné finále a zápas o třetí místo. Aktéři zápasu o bronz byli zkušení Michal Bíza 
s Martinem Davidem a Dominik Samec s Jakubem Gálou. V tomto zápase nakonec rozhodly zkušenosti, a tak se ze zisku třetího místa mohl radovat pár Bíza/David.

V boji o titul se utkal Marcel Mysliveček se svým spoluhráčem Tomášem Pálou proti mladému páru Ondřej Perušič a Tomáš Váňa. Boj to byl nesmírně vyrovnaný, ale přesto se zpočátku zdálo, že utkání skončí ve prospěch páru Mysliveček/Pála.

Po vítězství v prvním setu si udržovali několikabodový náskok i v setu druhém, jenže mladý pár Perušič/Váňa se za pomoci fanoušků rozhodl soupeři cestu za vítězstvím zkomplikovat , a to se mu nakonec také povedlo, když v blížící se koncovce druhého setu dokázal v jedné sérii stáhnout náskok soupeře svou bezchybnou obrannou hrou a nakonec v druhém setu zvítězit a srovnat tak stav na jedna jedna na sety.

Finále rozhodl až třetí set

Finále dospělo do rozhodujícího třetího setu. Povzbuzen důležitým zvratem v druhém setu si nyní pár Perušič/Váňa vcelku jistě kráčel za celkovým vítězstvím. Pár Mysliveček/Pála v tomto tie-breaku již nenašel účinnou zbraň na své soupeře.

Vítězové kralovali i v exhibici

Perličkou celého turnaje bylo následné exhibiční utkání vítězů letního poháru proti vítězům druhého kola poděbradské ligy v kategorii smíšených trojic, které se 
v neděli odehrávalo současně s letním pohárem.

Proti sympaťákům Perušič/Váňa nastoupila trojice Ženíšek/Duchoňová/Zatloukal pod krycím názvem Black Mambas. „Zápas se odehrával ve velice přátelském duchu a všechny přihlížející skutečně bavil," podotkl Kamil Urban.

Vítězství jen s malinkým bodovým rozdílem nakonec ukořistil opět pár Perušič/Váňa.