Po vyhraných dvojkách, kdy Kilík s Holasem a Flekač s J. Kaděrou vždy ve dvou setech porazili své protějšky, se zdálo vše jasné. To také potvrdila i druhá trojice, která ve třech setech přehrála nejtěsnějším rozdílem 10:9 svého soupeře a zvýšila na 3:1. Čtvrtý bod však nezapsal Kilík v singlu a prohrál se Sýkorou 1:2. Na 4:2 dokázala odskočit odvetná trojka Souček, Kilík, Holas, která ve dvou setech nedala soupeři šanci. Poté nastala mizérie v řadách domácích. Rozuzlení přinesla až poslední dvojice Flekač se Součkem, která ve třech setech porazila Vedrala se Sýkorou 2:1. 

První bod tedy patří domácím, ale budou se muset více snažit, aby potvrdili svou suverenitu i v odvetném zápase, který se hraje v sobotu od 15 hodin v Českém Brodě.

„Neřekl bych, že jsme utkání nějak podcenili. Tíha odpovědnosti nám však svazovala nohy. Jedině první dvojka a poslední byla od nás odehrána tak, jak jsme zvyklí. Doufám, že se příště vyvarujeme zbytečných chyb a podáme zodpovědný výkon,“ řekl po utkání kapitán Čelákovic Martin Flekač.

Sled zápasů: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4, 5:4. Čelákovice: Flekač, Šafr, Kilík, Spilka, Holas, Souček, J. Kaděra, Doucek. Český Brod: Janík, M. Kaděra, Vedral, Sýkora, Štěpař, Cibulka, Ešner. Rozhodčí: Matyášek, Bartovský. Diváci: 100. 

Miroslav Tomáš.
Manažer poděbradské Bohemie Miroslav Tomáš odpovídal ON-LINE