„Převedení závodu do Ostré byla improvizace, ale rozhodli jsme se, že bude lepší udělat něco, než nic. Chci poděkovat pořadatelů, z SKP Nymburk a všem, kteří tuto změnu akceptovali a podíleli se na tom, že se to takto podařilo uspořádat. Účast byla velmi kvalitní a vysoká," řekl ředitel České triatlonové asociace Tomáš Petr.

Závod s názvem Velká cena SKP Nymburk v intervalovém triatlonu probíhal netradičním způsobem. Jak už ze samotného jména vyplývá, jelo se intervalově na tratích 700 metrů plavání, 30 kilometrů na kole a 6 kilometrů běhu.

„Závodníci do poslední chvíle netušili, jak to vše opravdu dopadne. Takže o drama bylo postaráno. Bylo to srovnatelné se závody v biatlonu a lyžování," dodal Tomáš Petr.

Veškerá taktika musela jít stranou a každý musel jet od začátku až do konce naplno. Z vítězství se radoval Jan Volár, druhý doběhl František Kubínek, třetí pak František Linduška.

„Plavalo se mi dost špatně, ale pak jsem byl již v pohodě. Rozhodující náskok jsem si asi vyjel na kole, takže se dá říct, že rozhodla cyklistika. Ale těší mě i třetí nejrychlejší běh. Je to moje první vítězství v Českém poháru v hlavní kategorii, takže jsem spokojený. Zimní příprava totiž nebyla úplně optimální," zhodnotil vítězný Volár.

V závodě žen zvítězila Jitka Šimáková před Romanou Gajdošovou a Pavlínou Švadlenkovou.

Výsledky triatlonu

Muži

1. Jan Volár       1:10:02,65
2. Fr. Kubínek    1:11:14,8
3. Fr. Linduška   1:12:17,48

Ženy

1. J. Šimáková      1:18:38,25
2. R. Gajdošová    1:20:43,65
3. P. Švadlenková 1:20:48,21

PETR MÜLLER