Klání se taktéž nezúčastnil nymburský Žert (možná poprvé od roku 2007) a Tichý Nymburk, když oba týmoví lídři víceméně splakali nad výdělkem, když nadali dohromady svá mužstva.

Naopak startovní pole tentokrát oživila, a to po téměř roční pauze, dobrá skvadra „Rummu“, se kterou se již příliš nepočítalo. V barvách SKP se potom, a to díky přetrvávajícím personálním problémům se sestavou (první dva turnaje tým absolvoval v pěti), objevily tři úplně nové hráčské akvizice, když dvojice pomenších a pohodových chlapíků dorazila dokonce až z Kolína.

Klání samotné mělo pohodový průběh. To bylo ovšem vcelku logické, neboť dvě družstva byla evidentně silnější, takže se některé špíly časově urychlily. Nakonec bez ztráty setu vyhrály Poděbrady před Mašinkou a SKP. Pravdou je, že Kokešovy „modré kabátky“ poděbradskou partu vcelku potrápily a na vítězství v tomto rozhodujícím boji, díky své našlapané sestavě, určitě měly.

Do čela soutěže se po tomto turnaji vyhouplo SKP Nymburk, a to především díky stoprocentní turnajové docházce a kázni.

Pořadí po třech turnajích: 1. SKP – 23 bodů, 2. Žert – 20 bodů, 3. Poděbrady – 19 bodů, 4. Mašinka – 18 bodů, 5. Tichý – 15 bodů, 6. „Rumm“ Hlavenec. (kok)

Basketbalisté Nymburka (v bílém) prohráli na své palubovce s francouzským Dijonem rozdílem jedenácti bodů.
Nymburk prohrál s Dijonem a osud nemá ve svých rukách
Karel Roden jako Václav IV. ve filmu Jan Žižka
V nymburském bazénu točili velkofilm Jan Žižka