„Oba zápasy byly velice těžké, každý byl jiný. Normálně bychom čtyři body brali, v naší situaci to je možná málo," svěřil se po druhém utkání nymburský hráč Tomáš Černý.

To ještě nevěděl, že i jejich konkurent o udržení se v divizní soutěži, tým Kladna, také prohrál.

Nymburský tým vstoupil do dvojutkání tím nejlepším způsobem. Po napínavé přestřelce porazil lídra soutěže Future Praha 9:7. „Dokázali jsme si, že můžeme hrát s každým, pokud budeme dodržovat taktiku a pokyny. Naše divize je velice vyrovnaná, o to víc nás může mrzet únorová krize, kdy jsme všem ostatním zbytečně porozdávali body. Mohli jsme se pohybovat okolo třetího místa, a ne se do poslední chvíle strachovat o záchranu," konstatoval po prvním zápase kapitán nymburského celku Jakub Drobný.

Druhý zápas se nesl ve znamení nervózního očekávání. Na družstvech bylo vidět, že ani jedno nechce udělat chybu, která by je stála body. Nakonec rozhodovala až trestná střílení, ve kterých byli úspěšnější hosté z Bohemians a za výhru 6:5 po nájezdech si odnesli dva body. „Je to škoda, v tomhle utkání jsme měli na víc. Asi jsme byli i lepším týmem, ale na druhou stranu, v naší hře bylo až moc nepřesností, a netrefovali jsme skoro bránu," hodnotil samotný zápas elitní bek Petr Suchý.

Nymburský tým nakonec vyválčil deváté místo, které s nejvyšší pravděpodobností znamená záchranu v divizní soutěži. „Chtěli bychom poděkovat našim sponzorům a také především fanouškům. Celou sezonu byli naši příznivci naprosto skvělí. Nebude to ani trochu nadnesené, když řeknu, že fanoušky jako máme my, nemají ani o ligu výše," naposledy v sezoně 2014 – 2015 skládal holt domácím příznivcům David Popek.