„S umístěním jsem spokojený. Vrátil jsem se takhle po zranění a ukázal jsem se v dobrém světle a v dobré formě, patřil jsem zase mezi nejlepší závodníky. Takže paráda," radoval se ze zisku zlata a bronzu Fuksa.

Nyní musí na chvíli odložit kanoistické náčiní a musí se věnovat škole. Čeká ho totiž maturita. Lépe řečeno ústní část na SOU společného stravování Dr. Beneše, kde studuje nástavbové studium obor gastronomie. „Ve škole mi vychází maximálně vstříc. Už od doby, co jsem tam nastoupil," je spokojený kanoista. Ten před důležitou zkouškou nervozitou rozhodně netrpí. „Nervózní nebudu. A kdybych měl být nervózní, tak to bude spíše před závody. Protože když pokazím závod, tak už se to nedá zopakovat. Maturita se dá udělat třeba napodruhé. Takže strach nemám a doufám, že mi učitelé pomohou a nenechají mě v tom," směje se Fuksa.

Po maturitě však zase zapne na plné obrátky a bude se chystat na sérii nejdůležitějších letošních závodů, protože sezona je teprve na začátku. „Čeká mě spousta závodů. V rozmezí měsíce a půl pojedu na mistrovství Evropy do 23 let v Paříži a stejný šampionát dospělých v Brandenburgu. Do toho ještě mistrovství světa do 23 let v Szegedu. Na začátku srpna pak ještě mistrovství světa dospělých v Moskvě," popsal stručně svůj program Fuksa. „Je to nabité, ale já to zvládnu," dodal sympatický sportovec.