Vzhledem k velkému počtu zájemců se soustředění uskutečnila na dvou místech, mladší plavci si užili týden plný her, soutěží, ale i plavání a nabírání fyzické kondice v Jindřichově u Jablonce nad Nisou. Starší plavci zvyšovali kondici a polykali kilometráž ve vodě v kempu Lodín nedaleko Nechanic. „Obě dvě skupiny těmito akcemi vstoupily do sezony, která následuje po veleúspěšné letní sezoně, kdy plavci opravdu zabodovali nejen olympijskými medailemi z Olympiády dětí a mládeže ve Zlíně, ale i ziskem mnoha cenných medailí z Letních mistrovství a Pohárů ČR žactva a několikanásobné účasti ve finále při mistrovství ČR dorostu," uvedla trenérka SKP Ivana Davídková.

Nejmladší plavci klubu vyhráli všechna tři kola Středočeského poháru a tím důrazně vykročili za obhajobou poháru. Plavkyně SKP Natálie  Drahovzalová a Barbora Šilarová si svou výkonností zajistili nominaci do juniorské reprezentace.

Zimní sezona bude krátká, ale náročná. Krajské kvalifikace se uskuteční již v říjnu, krajské přebory v listopadu a nejlepší plavci České republiky se utkají v prosinci, kdy proběhnou Zimní mistrovství a Poháry ČR všech kategorií. Do obvyklých tréninků v Nymburce jsou naplánována ještě soustředění pro všechna závodní družstva.

„Výsledky letní sezony jsou zavazující pro všechny zainteresované v klubu, ale již prázdninová soustředění ukázala, že chuť navázat na úspěchy z léta mají plavci, plavkyně, trenéři i rodiče. A to je fajn," dodala trenérka.