Na základě nominačních závodů se podařilo do družstva probojovat pěti odchovancům nymburské Lokomotivy a jako jedním z trenérů byl jmenován Josef Fuksa, předseda nymburské Lokomotivy. Závodníci  Jaroslav Radoň, Pavel Davídek, Dan Drahokoupil, Vojtěch Ruso a Radek Miškovský sváděli po tři dny souboje se svými soupeři a velice se jim dařilo.

Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem byli třikrát stříbrní, Dan Drahokoupil, Vojtěch Ruso, Radek Miškovský s Tomášek Jandou získali bronzovou medaili v C4 200 m, 4. místo C4 500 m a 6. místo C4 1000 m. Dan Drahokoupil obsadil ještě v závodě C1 1000 m 6. místo.

„Smolný závod absolvoval Pavel Davídek, který se svým parťákem Patrikem Kučerou obsadil čtvrté místo o pouhých čtrnáct tisícin vteřiny a na K4 skončil na 5. a 7.místě," uvedl trenér Josef Fuksa.

Ten si pochvaloval úroveň závodů. „Nádherná atmosféra, dokonalé zabezpečení, skvělá sportoviště signalizují, že ruská Kazaň může směle kandidovat na Letní olympijské hry," řekl dále Fuksa. „Kanoisté prožili deset dnů ve skvělém kolektivu českých sportovců a jejich vedoucích," dodal Josef Fuksa.