„V minulém týdnu, jsme dostali nabídku od Kamila Kleníka, jestli bychom si nechtěli zahrát přátelské utkání s Jižní Koreou, samozřejmě jsme nabídku přijali" objasnil kapitán Čelákovic Martin Flekač, jak k zápasu došlo.

Samotné utkání odstartovalo žákovské družstvo, které nejprve procvičilo korejské hráče servisem, a poté jim kluci nahrávali na smeče, pro jejich akrobatické zákroky.

Poté následovalo přátelské utkání. Na mezinárodní pravidla se hrál singl, dvojice na krátké hřiště a trojice, poté následoval zápas trojic na česká pravidla a celé to zakončil zápas jogku (čtyři hráči, dva dopady míče, hra pouze od koleno dolů a od brady nahoru, hráno do patnácti bodů).

„V úvodním singlu se korejský hráč držel první set, který jsme nakonec vyhráli 11:9, poté mu došla fyzička a Michal Kolenský jednoznačně vyhrál druhý 11:5. Ve dvojici korejští hráči v prvním setu vedli 9:10, poté Michal Doucek střídal Marka Vedrala a k Michalovi Kolenskému nastoupil Michal Bareš. Tento set dokázali vyhrát 12:10 a ve druhém setu jsme ve zlepšené hře vyhráli opět jednoznačným výsledkem. Následovaly dva zápasy trojic. Nejdříve, na mezinárodní pravidla, jsme korejské hráče k ničemu nepustili a zaslouženě vyhráli. V druhém zápase trojek tentokrát podle našich pravidel byl obrázek  po setech 2:0 obdobný.  Ovšem, pak přišel zápas jogku. V prvním setu jsme jednoznačně prohráli 6:15 a ve druhém setu jsme se drželi do stavu 9:9, ale  koncovka patřila korejským hráčům, kteří nakonec vyhráli 10:15," popsal průběh jednotlivých střetnutí Flekač.

„Když jsem viděl korejské hráče na mistrovství světa v Nymburce a Brně, tak  je na nich vidět velké zlepšení. Nyní si dávají příjem hrudí a celkově jejich příprava na smeč je o sto procent lepší než byla v začátcích. Ve hře jednotlivců a dvojic podávali smečovaným servisem, který měl velkou razanci. Troufám si tvrdit, že korejské hráče uvidíme v semifinále a možná i na bedně," zhodnotil hru korejského družstva Martin Flekač.