Čelákovice – Benešov 6:4

Dramatické utkání s mnohými zápletkami a šťastným koncem pro domácí. Tak by se dal charakterizovat mistrovský duel mezi Čelákovicemi a Šacungem. Již první dvojka v podání Kolenský – Kilík přinesla vzrušující třísetovou podívanou, ve které stejně jako v Žatci za stavu 9:9 vzal zodpovědnost na sebe Kilík a z druhé rozhodl. Soupeř srovnal v druhé dvojce na 1:1. Čelákovice vyhrály obě trojky a odskočily na 3:1. Nejdříve Kolenský, Kilík a Holas ve třech setech porazili formaci vedenou Kalasem a poté Spilka, Flekač a Šafr rozdrtili trojku hostů v čele s Doubravou 10:4 a 10:5. Po prohrané vložence přišla paráda v singlu předváděná Kolenským. Ten vyškolil Sekviga 10:3 a 10:6. Pátý bod pak připsala odvetná trojka Kolenský, Kilík, Holas. Po vyhraném prvním setu 10:7 zajistil i druhý set Kilík, který na 9:7 vytloukl blok Doubravy a na 10:7 ukončil klepákem. Poté přišel čelákovický útlum, čehož soupeř využil ke zkorigování skóre na 5:4. A tak se šlo do poslední dvojky obsazené Kaděrou s Ftáčníkem a střídajícím Flekačem. A byl to právě Flekač, který strhl po prohraném prvním setu vítězství na svou stranu a po setech dvakrát 10:6 připsal pro Čelákovice rozhodující šestý bod.

„Dramatické utkání, ke kterému nemuselo dojít, kdybychom vyhráli vloženou dvojku, ve které jsme vedli ve třetím setu 8:6 a druhou odvetnou trojku. Na druhou stranu se nám podařilo odvrátit debakl v poslední dvojce, a tak zaslouženě zvítězit,“ řekl po zápase kapitán Čelákovic Martin Flekač, nejlepší hráč zápasu.

Sled zápasů: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4, 6:4.
Spartak Čelákovice: Spilka, Flekač, Šafr, Kilík, Holas, Kolenský, J. Kaděra, Ftáčník, Bareš, trenér Doucek.
Šacung Benešov: Doubrava, Kalas, Valtr, Truc, Flaks, Sekvig, Chejn, Hanuš, Nepodal. Rozhodčí: Bartovský, Albrecht. Diváci: 250.

ilustrační foto
Rezerva Spartaku na favorizované Příšovice nestačila
V neděli se už pošesté běžel Nymburský půlmaraton.
Nymburský půlmaraton ovládl Maročan Saji