Z atletického oddílu SKP Nymburk se Přeboru dospělých a mládeže zúčastnilo pět startujících, kteří si přivezli celkem sedm medailí. Co do počtu medailí se nejvíce dařilo čerstvé juniorce Veronice Košátkové, která nejdříve doběhla jako druhá v běhu na 60 metrů, pak si od sprintů doslova odskočila do výškařského sektoru, kde se jí podařilo zvítězit a na závěr „ukázala záda" všem soupeřkám v běhu na 200 metrů. Její výkony v bězích na 60 a 200 metrů jsou navíc novými halovými oddílovými rekordy v kategorii juniorek.

Dalším zlatým medailistou se stal Ondřej Hodboď, který se vůbec poprvé představil v kategorii dorostenců. Jako disciplínu si zvolil běh na 1500 metrů. Cílem proběhl jako první.

O den později nastoupil Ondra na Přeboru Prahy k běhu na 800 metrů. Jeho vítězný čas 1:58,90 je novým oddílovým rekordem a v současné době ho řadí na druhé místo v republikových statistikách.

Dalšími medailistkami SKP se na Krajském přeboru staly Klára Staňková ve skoku dalekém, Tereza Javůrková v běhu na 1500 metrů a Tereza Salavová v běhu na 60 metrů překážek, které obsadily ve svých disciplínách shodně třetí místa.

Medaile i osobní rekordy

Poté se ve strahovské „nafukovačce" sešli závodníci kategorií staršího žactva. Zde již měla nymburská atletika větší zastoupení, ale všichni startující závodníci jsou v této kategorii, kde je na výkonnosti znát téměř každý měsíc věkového rozdílu, nováčky. Přesto si ze Strahova odvezli několik hodnotných osobních rekordů a dvě cenné medaile. O první se postarala Iveta Filounová v běhu na 1500 metrů. Druhou medaili pak vybojovala štafeta chlapců v běhu na 4 x 200 metrů ve složení Jiří Šantavý, Matěj Šimek, Jakub Stehlík a Jakub Červinka.

Výprava dvanácti nymburských atletů a atletek pak vyrazila bojovat o trofeje Středočeského kraje v kategorii mladšího žactva. A cesta to nebyla rozhodně marná, do Nymburka putuje osm medailí.

Svou závodní premiéru v kategorii mladších žáků a žákyň si odbyli Jan Klír, Tomáš Kroužel, Adam Prokš, Lucka Dvořáková, Kristýna Hájková, Simona Hlaváčková a Terka Vyleťalová. Mladší závodníky v kategorii doplnila ještě Adéla Fryčová, která již zkušenosti se startem za mladší žákyně má.

Medailové ambice měla skupinka závodníků a závodnic ročníku 2004. Nejúspěšnější reprezentantkou oddílu se stala Kristýna Prokešová, která nastoupila ve čtyřech disciplínách a ve všech vybojovala medaili. Nejcennější je zlatá medaile z běhu na 60 m překážek. Další osobák a oddílový rekord padl ve vrhu koulí, která Kristýně dolétla až na metu 10,66 m. Tento výkon zároveň stačil na stříbrnou medaili. Druhou stříbrnou medaili přidala ještě ve skoku vysokém. A kompletní medailovou sbírku doplnila ještě třetí příčka v běhu na 60 m.

O druhou kompletní medailovou sbírku se postaral Jakub Šantavý. Zlatou medaili vybojoval v napínavém souboji ve výškařském sektoru, stříbro přidal v běhu na 60 m překážek a o bronzovou medaili zabojoval v běhu na 800 m.

Třetí zlato a osmou medaili přidal ještě Michael Zdobinský ve vrhu koulí výkonem 10,47 m.

Chlapecká štafeta ve složení M. Müller, Prokš, Kroužel a Šantavý pak přidala ještě čtvrtou příčku na trati 4 x 200 m.

„Medailistům blahopřejeme a všem závodníkům děkujeme za vzornou reprezentaci klubu. Hodně štěstí do dalších startů," uvedla Lucie Prokešová z nymburského oddílu.

V kategorii dospělých se mítinku Indoor Gala Ostrava představil v mezinárodní konkurenci na trati 300 m Vít Müller a časem 33,90 s vytvořil nový oddílový rekord.