Pro starší ročníky byl připraven čtyřboj, který byl složen z běhu na 50 metrů, skoku dalekého, hodu kriketovým míčkem a běhu na 500 metrů. Mladší absolvovali trojboj ve složení: běh na 50 metrů, skok z místa a běh na 300 metrů.  „Pro řadu malých atletů to byly vůbec první závody. V průběhu jednotlivých disciplín se mnohdy odehrávaly dramatické souboje, při nichž sem tam ukápla i slzička," řekla Lucie Prokešová z nymburského atletického oddílu.

Vrcholem závodu byla soutěž družstev v tříminutovém člunkovém běhu spojeným se stavbou věže z kostek. Závodníci sestavili pětičlenná družstva bez rozdílu věku, pohlaví a klubové příslušnosti. A závod se stal vůbec nejdramatičtější disciplínou.  Ze všech fandících rodičů a dalších rodinných příslušníků se stali specialisté architekti, kteří se museli mnohdy pevně držet, aby přispívali jen dobře míněnou radou a ne pomocnou rukou. Do soutěže se překvapivě zapojilo i družstvo trenérů místního SKP Nymburk, které se považovalo za skryté favority. „Při měření závěrečné výšky věže, kterou postavili, došlo přičiněním  nešikovného rozhodčího ke zborcení stavby, a tak družstvo  bylo vyřazeno z konečného zúčtování," přidala perličku Prokešová.

Téměř každý závodník si odnesl malou odměnu. Poháry a medaile předávaly jejich starší vzory Eliška Ouředníková a Ondra Hodboď, kteří úspěšně reprezentovali SKP Nymburk na European Kids Athletics Games (EKAG) v září v Brně a Eliška tam zvítězila ve skoku dalekém.

Velké sportovní úsilí malých závodníků a fandící rodiče, kteří vytvořili skvělou sportovní atmosféru, podpořil i poslední letní den, který ukázal svou lepší tvář a připravil závodníkům a všem přítomným příznivcům atletiky ideální atletické počasí.

„Všem tedy patří gratulace a poděkování za účast a předvedené výkony. Poděkování patří i městu Nymburk za finanční příspěvek na realizaci těchto závodů a samozřejmě organizačnímu výboru za perfektní přípravu," dodala Prokešová.