Pětadvacet startujících nymburských závodníků se skvěle vypořádalo jak se soupeři tak s počasím, které bylo opravdu nadprůměrně teplé. Na těchto závodech nešlo jen o mistrovské medaile, ale zároveň o nominaci závodníků patnácti až sedmnáctiletých   na závody Olympijských nadějí a nymburští sportovci Karel Palma, Jakub Černý, Petr Fuksa a Filip Vohradský si svými výsledky nominaci zajistili.

Dalším nominačním závodem byl závod v kategorii dospělých a byl jim závod singlkanoistů o sestavení čtyřkanoe pro mistrovství světa, které se koná v německém Duisburgu. A opět se vedlo Nymburákům – odchovanci Radek Miškovský, Dan Drahokoupil a Vojta Ruso  si zajistili účast na světovém šampionátu v závodě čtyřkanoe a Dan Drahokoupil si vítězstvím na trati C1 200 m zajistil účast ještě v závodě C1 200m.

Výsledky nymburských závodníků – zlaté medaile získali: David Volák, Karel Palma, Jakub Černý, Filip Vohradský, David Toupal, Jan Blažej, Martina Malíková.

Stříbrné medaile: Mareš, Holenka, Palma, P. Toupal, D. Toupal, Jelínek, Plaček, Nedbalová, Suchý Bürger, Tettinger, Bacílek, Klíma.

Bronzové medaile: Volák, Mareš, Holenka, Palma, Černý, Vohradský, Zajíček, P. Toupal, D. Toupal, Nedbalová, Kořínek, Malíková, Tettinger, Klíma, Bacílek, Hradil.

„Potěšitelná je účast v seniorské kategorii kajakářů, kde Jan Prokeš obsadil v závodě na 5 kilometrů druhé místo, na 500 metrů dojel čtvrtý a na 200 metrů také čtvrtý," uvedl předseda nymburské Lokomotivy Josef Fuksa. „Gabriela Niedrlová skončila v závodě na 500 i 200 metrů čtvrtá. Bohužel účast kanoistů se v letošním roce nepovedla zajistit, což je velice smutné," litoval Fuksa.

Nyní dostali závodníci od svých trenérů volno a 16. srpna začíná další příprava na Mistrovství republiky v maratónu a na dlouhé tratě.

„Zájemci o kanoistiku ve věku osm až dvanáct let se mohou hlásit na loděnici kanoistů, každé pondělí, úterý a středu vždy od patnácti hodin," láká potencionální závodníky do svých řad Fuksa. „Přijďte rozšířit jeden z nejúspěšnějších sportů v Nymburce a staňte se úspěšnými kajakáři a kanoisty i vy," dodal předseda Lokomotivy.