I na těchto závodech měli zastoupení nymburští kanoisté bratři Martin a Petr Fuksovi a kajakář Michal Kulich, kteří reprezentovali českou kanoistiku, ale i Nymburk a Duklu Praha. Na závodní dráze bývalého olympijského závodiště se 14 dnů po MS sešli ti nejlepší evropští kanoisté a kajakáři, aby se letos naposledy utkali na vrcholové úrovni.

A nymburským závodníkům se dařilo. Martin Fuksa získal titul mistra Evropy na trati 500 metrů, což byl již jeho jedenáctý titul a na trati 1000 metrů získal stříbrnou medaili.

Rychlostní kanoista Martin Fuksa
Martin Fuksa si přivezl z mistrovství světa dvě bronzové medaile

Jeho bratr Petr po vítězství v rozjížďce získal ve finále C1 200 metrů 6. místo a potvrdil, že jeho umístění z MS nebylo náhodné.

Posledním závodníkem, který startoval v kajakářských disciplínách bal Michal Kulich, který svou formu prodal pátým místem v kategorii K4 1000 metrů, kde startoval spolu s bratry Sobíškovými a V. Kukačkou a na deblkajaku s parťákem Jakubem Remutou v K2 500 metrů obsadil 4. místo ve finále B, čímž tato posádka vyjela účastnická místa na Evropské hry v roce 2023. „Opravdu nečekaně dobrý výsledek,“ radoval se trenér a předseda Lokomotivy Nymburk Josef Fuksa.

Mladé závodníky do 23 let a juniory ještě čeká Mistrovství světa v maďarském Szegedu, kde budou Nymburk reprezentovat Terezie Tettingerová, Šimon Janďourek, Tomáš Hájek v kategorii juniorů a v kategorii U23 Michal Kulich.