Plavci SKP Nymburk se tohoto závodu účastní pravidelně, takže letos podeváté. Dvacet čtyři plavců se vydalo do individuálních, ale hlavně bodovacích závodů pro tým. Ve výpravě bylo několik aspirantů na vedoucí příčky a trenéři byli na konci závodů moc rádi, že se toto potvrdilo.

Plavci SKP vybojovali osmkrát účast ve finále hlavních závodů, získali neskutečnou sbírku osmadvaceti cenných kovů a hlavně dokázali v bodování oddílů porazit všechny zúčastněné oddíly a vyhráli velký pohár „Litoměřického kalichu".

„Máme ohromnou radost.  Nejvíce z toho, že náš klub už nereprezentují jen dva tři vynikající jednotlivci, ale že úspěch je zásluhou už mnoha skvělých plavců a plavkyň. Týmový úspěch a zisk Litoměřického kalichu je toho jasným důkazem," uvedla k úspěchům oddílu SKP trenérka Ivana Davídková.

O tento vynikající úspěch na prahu nové plavecké sezony se svým přístupem zasloužili takřka všichni plavci početné výpravy, přesto největší podíl v bodování „mají na svědomí" Jakub Jetel, Jiří Kubiš, Natálie Drahovzalová, Michaela Frebortová, Zuzana Frebortová, Barbora Matoušová, Johanna Peková, Viktorie Szitová, Vendula Šilarová a Veronika Žmolilová.

„Děkujeme všem za výkony, bojovnost a hlavně neskutečnou týmovou atmosféru," dodala Davídková.