„Radost nám udělali všichni, co startovali a to z toho důvodu, že letošní mistrovství bylo pro náš oddíl historicky nejúspěšnějším," uvedla Zdeňka Kotrmanová z nymburského oddílu.

V letošním roce se obnovila tradice slavnostního nástupu zástupců všech oddílů před tribunou a při této akci bylo provedeno ocenění bývalých reprezentantů České republiky. I zde měla Lokomotiva Nymburk svého zástupce. Byl jím Petr Fuksa, který reprezentoval Československou, později Českou republiku od roku 1986 až do roku 2008. Za svou sportovní činnost získal sedmkrát titul mistr světa, sedmkrát titul mistr Evropy a dalších patnáct stříbrných a bronzových medailí z evropských a světových mistrovství. Za svou sportovní kariéru získal navíc 69 titulů mistra ČR. Mistrovským titulem, který získal na tomto šampionátu v kategorii C4 200 metrů,  tak dovršil počet titulů na rovných sedmdesát. Zajímavostí tohoto titulu bylo i to, že v lodi zaklekl se svým synem Martinem a svým současným svěřencem Vojtou Rusem a odchovancem oddílu Danem Drahokoupilem.

Celková bilance medailí pro nymburský oddíl je 26 zlatých, 16 stříbrných a deset  bronzových medailí. „Opět se potvrdilo, že rychlostní kanoistika v Nymburce je na vysoké úrovni. I přesto, že náš oddíl opouští po dovršení osmnácti  let sportovci, kteří přestupují do středisek vrcholového sportu se nám stále daří získávat nové adepty tohoto velice úspěšného sportu za což patří dík i trenérům Michalu Mokrému a Petru Fuksovi, kteří v současné době připravují dvacet sportovců ve věku do čtrnácti let. Dobrá trenérská práce je i v tom, že v současnosti je v reprezentaci rychlostní kanoistiky deset  sportovců odchovaných na řece Labi v Nymburce," řekla na závěr Zdeňka Kotrmanová.