Množství cenných kovů si posádka odvezla již v předchozích letech a v těchto dnech  Dragonteam Nymburk bojuje  opět o tituly světových šampionů a to hned na několika tratích.

„V loňském roce nás porazila jen posádka Ruska, složená převážně z rychlostních kanoistů v čele s olympionikem a světovým rekordmanem na kanoi Maximem Opalevem, a to vždy jen velmi těsným rozdílem," říká Jan Větrovský, jeden ze členů posádky. „I Proto jsme pro letošní rok přidali v trénincích a prozatím vypadá letošní sezona velmi pozitivně. Také proto odjíždíme do Ravenny s cílem nejvyšším," dodává s tím, že letos se bude mistrovství účastnit i čínská posádka úřadujících mistrů světa a také soupeři z Austrálie, se kterými musí počítat.

Do italské Ravenny se sjede na 30 posádek v nejsilnější kategorii OPEN (mužské posádky) a bude se závodit na tratích 200, 500 a 2000 metrů. „Ani v Hongkongu 2012 nebylo takové množství posádek a i proto je to pro nás obrovská výzva," doplňuje Větrovský. „Tréninku jsme obětovali maximum, takže s medailovým cílem rozhodně jedeme," říká.

Ve sportu, kterému se po celém světě věnuje více než 50 milionů lidí a kde se musí dát dohromady stabilní posádka  20 osob, kteří se musí domluvit na společných trénincích, a kde o úspěchu může rozhodnout i jeden člověk, jsou úspěchy nymburské posádky skoro neuvěřitelné a již od roku 2005 vozí celkem stabilně cenné kovy  z každé velké akce.