„Je to pocit, kterého se nikdy nepřesytíte. Je však potřeba za úspěchy vidět spoustu práce  kluků, kteří v průběhu své krátké kariéry tráví stovky hodin na tréninku. To ovšem platí i o soupeřích a proto přeji všem, aby ten krásný pocit vítězství mohli zažít také," rozplýval se trenér družstva Jiří Schneider.

Jeho tým nejprve vyhrál doma, pak zvládl i souboj na půdě soupeře. „Je velmi těžké  na takové utkání připravit hlavy hráčů. Jsou  ještě mladí  a s úspěchy v zádech se může snadno stát, že to nezvládnou. Věděli jsme, že se v nejhorším série vrátí k nám do Stratova a to nám dodalo více klidu v koncovkách setů," vyprávěl trenér.

Série je tedy ukončena. Trenérovi není ale ani trochu líto, že si už tým nezahraje na svých kurtech. „Vůbec ne, soutěž je dlouhá a vzhledem k tomu, že všichni kluci k dorostenecké lize hráli ještě soutěže dospělých, tak i dost vyčerpávající. 25. října nás čeká ještě mistrovství republiky jednotlivců a tím oficiální část sezony končí," uvedl Schneider.

Jaký byl vůbec průběh posledního zápasu, ve kterém 5:1 vyhráli? „Oproti domácímu utkání jsme nezačali dobře a trápili jsme se ve dvojicích, kde nám pomohlo i štěstí. Klidně jsme mohli po dvojkách prohrávat 2:0. Naštěstí jsme jednu urvali a šli do trojic za nerozhodného stavu 1:1. Po posledním domácím utkání jsme se ve trojicích poučili a četli jsme lépe soupeřovu hru, takže po trojicích to bylo stejně jako doma 3:1 pro nás a šlo se na singl, kde máme v podobě Jirky Kalouse velkou jistotu a on roli favorita potvrdil. Za stavu 4:1, již bylo rozhodnuto a potvrdila to hned první otočená trojice," popisoval průběh mače kouč.

Mladí nohejbalisté Stratova zvládli poslední krok, který bývá nejtěžší. „Bylo znát, že mají kluci více zkušeností s takto důležitými zápasy. Není vůbec jednoduché udělat ten poslední krok, když vás všichni pasují do role favorita. Všechny tři tituly mají ale jednu věc společnou a tou je parta, která zde po celou dobu je. Nezměnil to ani odchod starších hráčů a postupné doplňování týmu mladými," dodal trenér.