Přesto, že se v tomto termínu konaly další turnaje karate u nás i v zahraničí, našlo si do Ústí nad Labem cestu na 400 závodníků z 52 klubů z České republiky Dánska a Německa.

„Závodů se účastnila také reprezentace České republiky, která ladí formu na blížící se mistrovství světa v Brémách," uvedl Jiří Bašus z nymburského oddílu, který se klání také zúčastnil. „Na soutěži se projevil nárůst kvalitních závodníků. Lepší se především jejich fyzická připravenost, která přináší vyrovnanější zápasy ve většině kategorií," řekl Bašus.

Nejprve se rozeběhl blok věnovaný kata. Mezi spolufavority v kategorii kata Masters patřil Jiří Bašus z Karate TJ Sokol Nymburk. Po vyrovnaném výkonu tuto roli potvrdil ziskem druhého místa. Porazil ho až ve finále Viktor Ploch z KK Litvínov. Třetí místo obsadil Michal Vik ze Slávie TU Liberec a Jan Přibyl z TJ EMĚ Mělník.

V kategorii ženy kata Masters obsadila první místo Božena Pavlasová ze Sport Relax Česká Lípa.

V druhém bloku kumite byly vidět zajímavé zápasy především borců výběru české reprezentace. V kategorii nad 80 kg zvítězil ve finále Tomáš Reich nad Janem Kočím. Tito borci si své finále zopakovali v kategorii BRH. Zvítězil ale Kočí, Reich obsadil druhé místo.