Kolemjedoucí spolu s dalším šoférem se pokusili motorkáře zachránit. „Po oznámení situace záchranným složkám začali zraněného mladíka resuscitovat. V oživování pak pokračovali i policisté z prvosledové hlídky, kteří použili přístroj AED. Následně v resuscitaci pokračovali i profesionální zdravotníci. Bohužel u mladého muže se již nepodařilo obnovit životní funkce a lékař konstatoval úmrtí,“ uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Okolnostmi nehody se zabývají kriminalisté z Nymburka, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu usmrcení z nedbalosti. Aktuálně se hledají svědci, kteří by pomohli zmapovat jízdu mladého motorkáře před samotnou havárií. Mladý muž jel podle všeho od Zbožíčka směrem na Milovice na motorce Yamaha XSR 900 černé barvy s koly se zlatými disky. Na sobě měl černé motorkářské oblečení a černo-červenou helmu.

Ilustrační foto
Řidič našel u Zbožíčka mrtvého motorkáře. Policie zjišťuje, kdy k nehodě došlo

Kriminalisté oslovují všechny, kteří mladého motorkáře viděli před samotnou havárií, případně byli svědky jeho kolize a následné nehody. Mapují zejména dobu mezi cca 12.00 a 13.05 hodin v pondělí 18. října. „Pokud někdo viděl mladého muže na motorce v inkriminovaný den a čas, případně jeho jízdu zaznamenala palubní kamera v autě, případně viděli-li někdo samotnou havárii motorkáře, ať sdělí tyto informace policistům na telefon 737 981 473, případně na linku 158,“ žádá policejní mluvčí.