Policisté před jedenáctou dopolední ještě neznali identitu sražené ženy. "S největší pravděpodobností se jednalo o sebevraždu, kdy žena vstoupila před přijíždějící rychlík," uvedl policejní rada.

Podle velitele nymburských profesionálních hasičů Romana Zimy na místě zasahovala záchranka, hasiči i policisté. „V rychlíku cestovalo zhruba 300 osob,“ uvedl Roman Zima. Kolem deváté hodiny několik jedinců opouštělo vlak a po polních cestách se snažilo dostat k silnici na Nymburk. „Bylo to hrozné, ještě se třesu,“ uvedla jedna z cestujících, která není z našeho regionu a zjišťovala, kde přesně je a kam pro ni mohou příbuzní zajet.

Vlaky na této trati dopoledne stály, případně jezdily odklonem. Železniční přejezd uprostřed polí je vybaven zvukovou a světelnou výstražnou signalizací, která byla po nehodě v provozu a stále upozorňovala na projíždějící vlak.

Už tak komplikovanou dopravu ve městě zahustila ve čtvrtek po desáté dopoledne nehoda na křižovatce ulic Zbožská a Purkyňova přímo před restaurací Na Schůdkách.
Nehoda u Schůdků zkomplikovala dopravu v Nymburce
Ilustrační foto
Trať z Prahy na Kolín zůstala neprůjezdná. Člověka na kolejích usmrtil vlak