Bývalá dvaaosmdesátiletá poděbradská učitelka se do problémů dostala kolem třetí odpoledne, kdy policii kontaktoval její známý. „Zavolal, že je na vozíku kdesi poblíž Poděbrad. Žena komunikovala přes mobilní telefon, nicméně nedokázala identifikovat místo, kde se přesně nachází," uvedl vedoucí nymburských kriminalistů Marek Šmíd.

Policisté se snažili lehce dezorientovanou ženu vypátrat jednak pomocí signálu z jejího mobilního telefonu, jednak i pomocí zapnutých sirén. „Zkoušeli jsme, zda seniorka neurčí směr, odkud zvukový signál vychází. To se však nepodařilo a byl na pomoc přivolán pátrací vrtulník," uvedl Šmíd.

Pak už šlo vše poměrně hladce a letecké pátrání trvalo jen pár minut. Pohled zvrchu brzy odhalil, že žena je poblíž pole 
v lokalitě mezi Poděbrady a Chvalovicemi. „Po 17. hodině byla seniorka hlídkou za pomoci letecké služby objevena, ošetřena rychlou záchrannou službou a za doprovodu policistů se vrátila zpět do místa svého bydliště," uzavřel vedoucí nymburských kriminalistů Marek Šmíd.