Podle dosavadních poznatků dopravních policistů došlo k nehodě tak, že třiadvacetiletá řidička Peugeotu 206 jedoucí ve směru od Sokolče na Poděbrady nezvládla řízení a při projíždění pravotočivé zatáčky dostala smyk. „Vjela do protisměru, kde se střetla s projíždějícím vozidlem značky Mercedes Benz. Po nárazu byla obě vozidla odmrštěna do svodidel, řidička s Peugeotem navíc narazila do betonového oplocení mostu,“ popsala střet policejní mluvčí Petra Potočná.

Podle mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergerové řidička utrpěla vážná zranění. „Byla připojena na umělou plicní ventilaci a letecky transportována do nemocnice v Hradci Králové. Třiatřicetiletý řidič z druhého vozidla si stěžoval na bolesti zad a byl z místa odvezen do nemocnice Kolín, kde se podrobil dalším vyšetřením,“ konstatovala mluvčí záchranky. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušu, která vyšla s negativním výsledkem. U řidičky byl nařízen odběr krve. Silnice byla po dobu vyšetřování nehody zcela uzavřena. Celková škoda byla vyčíslena na 466 tisíc korun.

Ilustrační foto.
Gang falešných asfaltérů je zpět. Podvodník nabízel práci v městecké nemocnici

Na zmíněném dálničním nadjezdu a v jeho blízkosti se stalo už několik vážných nehod. Ta nejtragičtější v září roku 2011. To se v tomto úseku řítil velkou rychlostí Renault Laguna, v němž seděli tři osmnáctiletí spolužáci. Dva chlapci vpředu, dívka vzadu. Mladý šofér po smyku nezvládl řízení a po nárazu do betonového mostku a deformaci vozu dívka neměla šanci přežít.

K vážné dopravní nehodě došlo nad ránem u Vlkavy.
U vážné nehody u Vlkavy se zranilo i dítě