O muži, jenž boural ve čtvrtek 14. listopadu krátce před polednem, uvedla ve středu Hašlová bližší podrobnosti. „Zřejmě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti jízdy svým schopnostem počal nebezpečnou jízdu najetím na vyvýšený obrubník na pravé straně, což způsobilo odhození vozidla na opačnou stranu a následný náraz do svislé dopravní značky. V daném místě vůz srazil 67letou ženu a dvě nezletilé děti, z nichž jedno sedělo v dětském vozíku,“ přiblížila policistka drama, které stále ještě bylo teprve prvním dějstvím. Auto pak ještě zničilo další dopravní značku – a zastavilo se až po nárazu do pravého boku protijedoucího osobního vozu.

„Protože vůz bezohledného řidiče byl po tomto nárazu nepojízdný, vystoupil – a snažil se z místa odejít, aniž by poskytl první pomoc zraněným osobám,“ konstatovala Hašlová.

Když dotyčného zadržela hlídka dopravního inspektorátu, ukázalo se, že muž bez papírů má notně upito. Opakované dechové zkoušky prokázaly hodnotu převyšující dvě a půl promile. Obvinění, které padlo minulý týden v pátek, tak zahrnuje nejen těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, ale rovněž ohrožení pod vlivem návykové látky. Hašlová upozornila, že v případě prokázání viny může být u soudu ve hře až pětiletý trest odnětí svobody – a rovněž trest peněžitý a zákaz činnosti.

Středočeští kriminalisté vyšetřují případ vraždy v Nové Vsi na Praze venkov - Východ.
Vražda v Nové Vsi. Mrtvou ženu našli bez známek života před domem
Československá televize informuje 19. listopadu 1989 o tom, že oba pražští studenti MFF UK se jménem Martin Šmíd žijí
Sáhla na mě smrt, zaznělo 19. listopadu 1989 z Československé televize