Nehoda byla ohlášena v úterý po 13. hodině. Na místo byli povoláni hasiči z Nymburka, Lysé nad Labem a Českého Brodu.

Podle mluvčí středočeských hasičů Terezy Fliegerové dorazili na místo jako první českobrodští profesionálové. „Potvrdili, že vozidlo skončilo v příkopu na levém boku. Uvnitř zůstala osoba, která se nemohla dostat z kabiny, a z palivové nádrže docházelo k úniku nafty, zřejmě kvůli prasklému víčku. Aby mohl být řidič předán do péče zdravotnické záchranné služby, museli hasiči rozřezat čelní sklo, kudy pak zraněného muže z kabiny vysvobodili. Po prvotním ošetření byl řidič sanitním vozem převezen do nemocnice,“ uvedla mluvčí hasičů.

Z noční havárie osobního vozidla u Předboje 26. května 2020.
Při nočním nárazu do mostku se řidič vážně zranil

Unikající naftu přečerpali hasiči do připravených sudů. Zhruba 100 litrů uniklo do příkopu vedle dálnice. „Tento únik zahradily jednotky sorbentem a o vzniklé skutečnosti informovalo operační středisko Českou inspekci životního prostředí. Ke spolupráci bylo přizváno také Středisko správy a údržby dálnic, které na místo poslalo šipku na označení místa nehody,“ doplnila Tereza Fliegerová.

Událost si poté převzala specializovaná firma, která zajistí přeložení nákladu a následné vyproštění a odtah vozidla. Po dobu zásahu byl provoz směrem do Prahy sveden do levého jízdního pruhu.

Po nehodě v Třebestovicích skončilo auto u kolejí.
Po smyku skončil vůz u kolejí, vlaky přes Třebestovice nejezdily
Ilustrační foto.
Gang vykradačů domů nejspíš neexistoval. Policie zadržela trojici cizinců
Ilustrační foto.
Kojenec na Mělnicku zemřel na syndrom náhlého úmrtí