Dějištěm se stala poděbradská Husova ulice, vyvrcholení se odehrálo poblíž obchodního domu Růžový slon. Případ se stal už 4. března v odpoledních hodinách, policisté jej však vzhledem k náročnosti vyšetřování zveřejnili až nyní.

Po zmíněné silnici jela ve směru do centra Škoda Fabia řízená dvaatřicetiletým řidičem. Před ním jela skupinka tří motorkářů, ti však nejsou pro další děj podstatní. Důležití jsou další dva motorkáři, kteří jeli za autem. „Jeden z nich auto předjel na plné čáře, na což řidič reagoval zatroubením. Motorkář na oplátku na řidiče opakovaně vztyčil prostředníček," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Až dosud by na situaci nic mimořádného nebylo. Pak však udělal motocyklista vpředu něco nečekaného. „V blízkosti obchodního domu Růžový slon motorkář prudce zabrzdil, na což musel řidič škodovky reagovat také prudkým zabrzděním. Druhý motorkář za autem nestihl zareagovat a došlo k naražení motocyklu zezadu do auta," uvedla Potočná.

Čtěte také: VIDEO: Řidič letěl křovím, vůz utopil v náhonu

V motorkáři, který to neubrzdil, se vzpěnila horká krev. Postavil motocykl na stojan a zamířil k řidiči. Bylo patrné, že si to jde s řidičem vyřídit bez servítek. Třiadvacetiletý motorkář začal šoféra v autě vulgárně urážet a opakovaně jej udeřil pěstí do obličeje. Podle našich informací to bylo přesně šestkrát.

Zběsilého bijce se jal po chvíli uklidňovat první motorkář, který dost možná za celou situaci mohl nejvíce. „Je nutné dodat, že po dobu celého incidentu byla ve voze řidiče zapnutá kamera, jejíž záznam pomohl při vyšetřování události," poznamenala policejní mluvčí.

Řidič auta po agresivním útoku oznámil, že jde zavolat na policii a nehodu i zmíněnou dohru ohlásí. A motorkářům řekl, ať nikam nejezdí a počkají do příjezdu policie. Ti však reagovali přesně opačně, sedli na své stroje a z místa ujeli.

Čtěte také: Motorkáři vjíždějí do nové sezony, nehody přibývají

Nicméně policistům se je podařilo dohledat. Incident po nehodě má v tuto chvíli už jeden jasný výstup. „Motocyklistovi, který napadl řidiče Škody Fabia, bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Samotná nehoda je předmětem dalšího vyšetřování. Oba motorkáři jsou však podezřelí ze spáchání hned několika přestupků," řekla Potočná.

V letošním roce už policisté řešili několik událostí, jejichž aktéry byli motorkáři. A to i přes to, že oficiální sezona začne až tuto sobotu spanilou jízdou tisíců motorkářů z celé země, která shodou okolností má svůj cíl v sobotu před polednem právě v Poděbradech.

Policisté bohužel vyšetřovali letos i jednu vážnou nehodu motorkáře, která se stala v půli února také u Poděbrad. Dvacetiletý motorkář se u železničního nadjezdu střetl se Škodou Favorit odbočující ke golfovému hřišti. Nejhůře srážku odnesl právě motorkář. „Ten utrpěl vážná poranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice. Zraněna byla i spolujezdkyně z auta," uvedl policejní rada Marek Šmíd.

Psali jsme: Pro motorkáře přiletěl do Poděbrad vrtulník