Na základě volání svědka, který údajně viděl pád rogala, vyjížděli záchranáři v úterý 14. září kolem půl sedmé večer mezi obce Sokoleč a Vrbová Lhota.

Na místo vyrazily nymburské posádky zdravotnické záchranné služby spolu s vrtulníkem z Prahy. Na místě však nebyl nikdo nalezen. "Volající zřejmě špatně vyhodnotil situaci," uvedla mluvčí středočeských záchranářů Petra Homolová.

Z pádu letadla nedaleko obce Žilina 4. září 2021.
Nedaleko Žiliny spadlo malé letadlo, dva lidé zemřeli

Policie na místo vyslala vrtulník s termovizí, který oblast po setmění prohledával. „Proběhla rozsáhlá pátrací akce, oznámení o pádu rogala se však nepotvrdilo,“ informovala ve středu dopoledne policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle reakcí lidí na sociálních sítích se však na místě podezřele letící stroj skutečně pohyboval. "Nad Klukem prolítával a vynechával mu motor za letu," napsal v komentářích na facebooku Nymburského deníku Petr Váňa. A není sám. "Viděla jsem to také. Najednou vypadl motor a během pár vteřin bylo dole z dost slušné výšky. Jinak by asi nevolal. Zřejmě náhle "přistání" dopadlo dobře, když nikoho nenašli," napsala další diskutující.