Podle krajského policejního mluvčího Pavla Truxy prokázaly toxikologické testy v těle přítomnost látek, které se neslučují s řízením auta. „U mrtvého řidiče Mercedesu bylo zjištěno významné množství alkoholu a také přítomnost dalších omamných látek,“ řekl Deníku Truxa. Podrobnější informace týkající se množství alkoholu či typu zjištěné drogy ale komentovat nechtěl. „Další podrobnosti v tuto chvíli nebudeme sdělovat. Krajští vyšetřovatelé si převzali spis a momentálně se s ním seznamují,“ uvedl policejní mluvčí.

Případ byl před několika dny zřejmě i v souvislosti s dalšími odbornými posudky znalců z odboru dopravy překvalifikován z usmrcení z nedbalosti na zločin obecného ohrožení. Kromě preventivní a formální stránky věci však už tato skutečnost nebude mít žádný reálný dopad. Viník nehody na místě zemřel a případ bude odložen. Přesto si po překvalifikování případu převzali spis krajští policisté od nymburských a pokračují v jeho šetření.

Jan Kočka mladší jel po dálnici od Prahy ve směru na Hradec Králové po třetí hodině ranní. Jeho Mercedes měl při předjíždění urazit jinému vozu zrcátko a z místa nehody ujel. Vzápětí Kočkův vůz sjel z dálnice na exitu u Vrbové Lhoty, na místě se otočil a stejným exitem se na dálnici vrátil, ovšem do protisměru, směrem na Prahu. Šílená jízda trvala téměř dva kilometry a skončila srážkou. V protisměru jedoucí vůz v plné rychlosti narazil do větší skříňové dodávky. Náraz byl tak prudký, že oba řidiče vymrštil z aut. Výsledky soudní pitvy u obou mužů prokázaly, že oba zemřeli na vážná poranění hlavy a utrpěli řadu dalších zranění. Z obou aut vyšlehly plameny, které dodávku i Mercedes kompletně zničily.

Tragická nehoda s následným požárem uzavřela hradeckou dálnici
Tragickou nehodu Kočky mladšího policie překvalifikovala na obecné ohrožení
Již třetí demonstrace Nymburáků proti zinkovně AZOS CZ.
Permanent brojící proti zápachu získal Cenu za odvahu