Policisté provoz odkláněli na 14. kilometru – s možností vrátit se zpět na dálnici na 17. kilometru. Před místem odklonu se vytvořila zhruba tříkilometrová kolona s citelnějším zdržením.

Kamion s nákladem potravin měl nehodu v šest ráno za úrovní Staré Boleslavi; na dálničním kilometru 15,4. Tahač i s návěsem skončily mimo dálnici; na okraji lesa se převrátily na pravý bok.

Aktivistka chtěla zachránit planetu. Vrhla se pod plynový autobus.
Kauza přilepené ekologické aktivistky může mít dohru. Hrozí jí pokuta

Řidič vyvázl bez zranění, práce s odstraňováním následků nehody ale byla spousta. Nejprve museli hasiči přečerpat z nádrže tahače zhruba sedm set litrů nafty – a před zahájením vlastního stavění soupravy na kola také došlo na překládání nákladu. K samotnému vyprošťování byla povolána specializovaná firma s těžkou technikou.

Obnovit průjezd po dálnici se podařilo po 15. hodině.

Ilustrační foto.
Hrozba školkám se šíří i Mladoboleslavskem, někde zvýší ostrahu mateřinek

Nákladní vozy však ve čtvrtek 6. května neměly svůj den také na dalších dálnicích v okolí Prahy. Odpoledne přibrzdily provoz – naštěstí ne úplně dramaticky – také jejich nehody na D7 a D5; v obou případech na Praze-západ. Na D7 šlo 15 minut po 14. hodině o bouračku nákladního a osobního auta u Středokluk: kolem čtvrtého kilometru ve směru jízdy od Prahy na Slaný. Naštěstí se obešla bez zranění.

To už však neplatilo o deset minut později na dálnici D5 u Rudné. Tam na šestém kilometru najel na středová svodidla řidič, který pak potřeboval ošetření od záchranářů. Protože se vysypal náklad žitné mouky, zprvu byly v místě nehody uzavřené levé jízdní pruhy v obou směrech; posléze pak jen na trase do Prahy.

V pozdním odpoledni se problémy přestěhovaly na dálnici D1, a to právě ve směru zažívajícím dopravní špičku: na výjezdu z Prahy směrem na Benešovsko.

Nehoda se stala v omezení u Chocerad, kde se osobní auto srazilo s nákladním. Jejím důsledkem se stala obří kolona, které se postupně protáhla k úrovni Velkých Popovic. Jestliže se po šesté večer mohlo zdát, že se v důsledku této nehody auta štosovala až u Modletic za nájezdem na D1 z Pražského okruhu, šlo zřejmě o omyl: tam totiž na dálničním kilometru 11,6 došlo na konci připojovacího pruhu k dalšímu střetu kamionu s osobním autem. Nehoda se obešla bez zranění.