Jenže řada okolností nehody zůstává nejasná. Policisté proto žádají, aby se jim ozval jednak řidič, který nehodu ohlásil, ale i případní další svědci, kteří by mohli poskytnout zásadní informace.

Nehoda se podle dosavadních zjištění měla stát přibližně ve 13.40. „Jeden z řidičů pak zastavil policejní hlídku, které oznámil, že v Babíně si všiml modré Škody Fabia, která jela v protisměru, sjela ze silnice a narazila do stromu. 
Z auta měla vystoupit žena, která se vydala směrem na Nymburk," řekla policejní mluvčí Petra Potočná.

Což se také zhruba po dvaceti minutách potvrdilo. Policisté dohledali řidičku v ulici Maršála Koněva. Ta podle dostupných informací tvrdila, že nic nepila a podrobila se dechové zkoušce. Policistům však bylo zřejmé, že rozhodně není střízlivá. „Dýchla 3,06 promile, po několika minutách už přístroj ukázal 2,96 promile," uvedla Potočná.

Žena uvedla, že alkohol požila až poté, co se jí stala zmíněná nehoda. To se však podle dosavadních výsledků vyšetřování zdá jako velmi nepravděpodobné a policisté čekají na krevní rozbory, které by měly ženu usvědčit ze lži. Odběrům krve a lékařskému vyšetření se podrobila bezprostředně po zadržení policejní hlídkou.

Získat o nehodě další informace tak mohou poskytnout další svědci, i řidič, který hlídce nehodu ohlásil. „Žádáme muže, který o nehodě informoval policejní hlídku, ale také další svědky, kteří se kolem místa nehody pohybovali ve středu 24. února mezi 13.30 a 14 hodinami, aby se přihlásili buď na linku 158, nebo se osobně dostavili na kteroukoliv policejní služebnu," uvedla policejní mluvčí.

Svérázné řidičce už bylo sděleno podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Při prokázání viny jí hrozí pokuta, zákaz řízení a v krajním případě až tříletý pobyt za mřížemi.