Volby skončily a vracíme se k běžnému životu. Teď už se nás na celostátní úrovni rozhodovací proces netýká. Poptávka po nás bude zase za čtyři roky.

Středočeský kraj je rozpůlený, dvanáct okresů si mezi sebou rovným dílem rozdělily jako vítězové koalice Spolu a hnutí ANO 2011. A rozdělen i zůstaneme. Stále budeme žít vedle sousedů, kteří volili někoho jiného. Ať už je politická mapa země, kraje nebo okresu jakákoli, měli bychom zkusit smířit se s tím, že za zdí bydlí soused, se kterým se politicky neshodneme. A věřit, že ač volíme každý někoho jiného, oba chceme, aby stát fungoval.

Šéfredaktor Miroslav S. Jilemnický.
GLOSA: Chvála letního času

Z mého pohledu přijdou důležitější volby za rok, kdy budeme volit vedení svých měst a obcí. A dojde na to, co nás zlobí denně – stav chodníků a silnic, nedostatek míst ve školkách, málo parkovacích míst a ještě méně stojanů na kola. Proč fotbalisté dostali balík a místní ochotníci ani ťuk?

Možná zjistíme, že soused, který nadává na vládu, se kterou jsme my spokojeni (nebo naopak), chce v našem městě úplně stejné věci jako my. Že oba toužíme po tom samém.

O opravených chodnících v naší ulici nerozhodne Putin, Soros ani centrála vládní strany. O tom rozhodnou naši zastupitelé. A o nich já a můj soused, dva údajní nepřátelé. Mysleme na to.