Při první hodině, kdy se seznámili s třídními učitelkami, ještě prvňáčky doprovázeli rodiče. Poté už se pustili samostatně do další důležité etapy svého života, kterou zahájili úspěšně a aktivně. V prvním týdnu už sportovali na školní olympiádě a spolupracovali v rámci projektu Osobnostní a sociální výchova. Děti se zapojily také do literárního workshopu se spisovatelem Petrem Morkesem a řešili případ s kriminální zápletkou spolu s komisařem Vrťapkou.

Dnes už umí základní písmenka a číselnou řadu do deseti. Každý den prožívají přátelství i rozpory se svými spolužáky, poznávají školu a její okolí. A co baví děti z prvních tříd? Přeci písničky, malování, hračky, počítače, zvířata a sport. V 1.B je dokonce deset hokejistů.

Ve čtvrtek 14. listopadu vystoupí poprvé veřejně v Divadle Na Kovárně v rámci projektu Vítání prvňáčků.

Letošní prvňáčky Základní školy Václava Havla přivítali na výročí. Třída 1. A s paní učitelkou Věrou Froňkovou a asistentkou Petrou Hrbkovou.Zdroj: Deník / Olga Vendlová

Třída 1. A s paní učitelkou Věrou Froňkovou a asistentkou Petrou Hrbkovou.

Letošní prvňáčky Základní školy Václava Havla přivítali na výročí. Třída 1.B s paní učitelkou Jindrou Dlabovou.Zdroj: Deník / Olga Vendlová

Třída 1.B s paní učitelkou Jindrou Dlabovou.

V tištěném vydání Nymburského deníku ve středu 23. října 2019 představíme děti z 1.C a 1.D Základní školy Václava Havla v Poděbradech.