deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Roman Gallo

Ředitel redakcí a šéfredaktor Deníku

Archiv Romana Galla

Po studiu na Univerzitě Karlově těsně před listopadem 1989 nastoupil jako redaktor v agentuře ČTK a od té doby věnuje médiím celý svůj profesní život.

Archiv Romana Galla

Jako reportér agentury ČTK psal zejména o polistopadovém politickém dění a sledoval zblízka vše podstatné v okolí prvního postkomunistického prezidenta Václava Havla.  

Archiv Romana Galla

V devadesátých letech působil v různých editorských a řídících pozicích v redakci deníku Mladá fronta Dnes, kde stál i u zrodu portálu iDnes.cz. Čtyři roky byl šéfredaktorem Hospodářských novin. Je jedním z duchovních otců zpravodajského portálu Aktuálně.cz.

Archiv Romana Galla

Stál v čele projektu hyperlokálních médií Naše adresa. Roky také působil v zahraničí jako mediální konzultant, přednášel na řadě mezinárodních konferencí o vývoji médií. V době Arabské revoluce pracoval v Egyptě pro největší noviny arabského světa Al Ahram, poté řídil reorganizaci a modernizaci saudského deníku Al Yaum a podílel se na dalších mediálních projektech v zemích Blízkého východu.   

Archiv Romana Galla

Studentům žurnalistiky přednášel v různých obdobích posledních 20 let jak na Masarykově univerzitě v Brně, tak na pražské UK.

Archiv Romana Galla

Poslední roky působí jako ředitel redakcí a šéfredaktor Deníku, které patří do portfolia vydavatelství Vltava Labe Media. Miluje Toskánsko nejen kvůli místnímu vínu a kuchyni. Fandí fotbalové Bohemce. 

< Předchozí
1 z 6
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: