deník.cz Chci zprávy do e-mailu
Chci předplatné
ZMĚNIT REGION

Luboš Palata

Reportér

archiv Deníku

Specialista na Evropskou unii a střední Evropu. Od roku 1991 pracuje jako novinář v největších českých denících, několik let byl stálým zahraničním zpravodajem a také zástupcem šéfredaktora slovenského deníku Pravda. Nositel několika českých i zahraničních novinářských cen včetně Ceny Ferdinanda Peroutky.

archiv L. Palaty

Během své práce působil jako válečný reportér v deseti válkách, od Iráku, přes Balkán až po Ukrajinu a Kavkaz. Procestoval asi osmdesát zemí světa na čtyřech kontinentech. Má na kontě dlouhý seznam rozhovorů s prezidenta, premiéry a osobnostmi mnoha zemí světa, například Zbygniewem Brzezinským, Lechem Walesou, nebo Joachimem Gauckem.

archiv L. Palaty

Autor dvou básnických sbírek,výtvarník s desítkou výstav, absolvent etiky na Katolické teologické fakultě, v současnosti si dělá doktorát z českých dějin na FF UJEP v Ústí nad Labem. Otec tří dětí, dědeček tří vnoučat. Autor podcastu "Evropa pro Čechy", moderátor vědeckých debat Univerzity Karlovy, nebo webových diskusí galerie DOX.

< Předchozí
1 z 3
Další >

Nejnovější články redaktora:

Napište zprávu redaktorovi:

Potvrzuji, že odesláním tohoto formuláře vyjadřuji svůj souhlas se Všeobecnými smluvními podmínkami a beru na vědomí tyto Zásady zpracování osobních údajů společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. („VLM“).

Prozkoumejte jiný region ČR: