Předchozí
1 z 6
Další

Tomáš Šusta dal dohromady svůj projekt. Je o fotbale  

Jako fotbalista prošel hned několik angažmá. Mimo jiné byl také jako hodně mladý ve Slovanu Liberec. Fotbaloví fanoušci ho znají z jeho působení ve Velimi, Litoli, Českém Brodě, v Poříčanech. Zahrál si také v Německu a Rakousku. V srpnu začne třetí sezonu v poděbradské Bohemii, kde jako úplně malý začínal. Sedmadvacetiletý Tomáš Šusta z Kostelní Lhoty nyní žije v hlavním městě a má momentálně nového koníčka. Věnuje se fotbalovým podcastům, kde zpovídá zajímavé lidi. „Dostal jsem prostor, měl nápad, lidi kývli na rozhovor, tak jsem do toho šel.“

Tomáš Šusta dal dohromady svůj projekt. Je o fotbale.Zdroj: archiv T. Šusty

Na YouTube je možné zhlédnout jeho fotbalový podcast, kam si zve osobnosti z fotbalu, se kterými pak rozebírá různé věci. „Nápad se zrodil na konci minulého roku, během vánočních svátků, kdy mě trápila nespavost. Tak jsem místo počítání oveček přemýšlel (smích) a zapisoval si nápady, jak bych to měl udělat a koho vše do toho zapojit, aby podcast fungoval tak, jak si představuji. Na začátku roku jsem se potkal s kamarádem, který vlastní studio právě pro účely natáčení podcastů a jemu jako odborníkovi jsem řekl, co chci dělat. Líbilo se mu to, takže mi dal prostor natáčet a díky tomu se to rozjelo. Jen bych doplnil, že podcast není jen na YouTube, ale lidé si ho můžou poslechnout i na Spotify nebo Apple Podcasts, popřípadě Google play. Což jsou aplikace, které slouží pro poslouchání hudby ale i podcastů.

Tomáš Šusta dal dohromady svůj projekt. Je o fotbale.Zdroj: archiv T. Šusty

Dobrý nápad. Mít svůj projekt, ten pak zrealizovat. „Chtěl jsem vytvořit něco svého. Nějaký svůj projekt, který bude čistě v mé režii. Dostal jsem prostor, měl nápad, lidi kývli na rozhovor, tak jsem do toho šel. A kam se to posune dál, uvidíme. Přece jen je to koníček, který dělám po práci. Je to povídání o fotbale s lidmi, kteří fotbal milují a rádi se podělí o svoje názory a postřehy. To by bavilo asi každého (smích).

Tomáš Šusta dal dohromady svůj projekt. Je o fotbale.Zdroj: archiv T. Šusty

Výběr hostů jer čistě na něm. Na internetu má třeba rozhovory s fotbalovými trenéry Davidem Holoubkem nebo Alešem Majerem. „Vybírám, tak nějak pocitově, koho si myslím, že by lidi rádi slyšeli nebo o kom vím, že má co nabídnout. Oba jsou lidsky naprosto bezvadní a jsem rád, že oba pozvání přijali. Oba dva mají o čem mluvit a chtějí se o to podělit, což je fajn. Obě natáčení mě bavila. Jen doufám, že to bavilo i posluchače. Obě natáčení byla úplně v pohodě.

Tomáš Šusta dal dohromady svůj projekt. Je o fotbale.Zdroj: archiv T. Šusty

Připravena jsou další pokračování. A co tréma, dostaví se při natáčení? „Mám před každým dílem trému, to k tomu asi patří. A myslím si, že to je i slyšet (smích). Snad to postupem času opadne. Mám připravené ještě čtyři díly, které nebudou jen o trénování. Budete si moci poslechnout trenéra, který byl čtyři roky v Mexiku, jednoho fyzioterapeuta z ligového týmu, pohled fotbalového agenta a člověka, který chce otevřít akademii v USA. Takže na období karantény mám co zveřejňovat, díky bohu. Co bude potom uvidíme. Snad dohodnuté rozhovory dopadnou.

FotbalCast Tomáše Šusty s trenérem Alešem Majerem.Zdroj: YouTube

Začal s rozhovory s trenéry. Může to být jako inspirace pro další práci. „Inspirovat trenéry, hráče a lidi co se kolem fotbalu pohybují, je cílem podcastu. Pro sebe to nedělám. Trénování už jsem si vyzkoušel, udělal jsem si B licenci. Trénovat teď ale není na pořadu dne. Přednost zatím dostává můj fotbal. Ale časem bych se rád trénování věnoval.

Tomáš Šusta dal dohromady svůj projekt. Je o fotbale.Zdroj: archiv T. Šusty