Předchozí
1 z 6
Další

Andrea Holá: Dokážu si užít i žehlení   

Narodila jsem se 2. srpna 1996 v Městci Králové, kde jsem vychodila i základní školu. Pak jsem studovala na pražské konzervatoři v letech 2012 až 2018. V současné době jsem v angažmá v několika divadlech, zpívám a hraji v několika muzikálech, například Mýdlový princ, Mefisto, či Sestra v akci. Zajímám se také o umění obecně, a to díky rodičům, kteří mě tímto směrem vedli. 

Andrea Holá.Zdroj: archiv Andrey Holé

Já jsem rodinný typ a věřte mi, že si dokážu užít i žehlení nebo mytí nádobí. Užiju si i to, když dvě hodiny vytvářím svůj diář. V tu chvíli je to můj koníček. A určitě bych chtěla říct, že mě baví zpívat mé narozeninové koncerty v Městci Králové a chci v tom pokračovat. 

Andrea Holá.Zdroj: archiv Andrey Holé

Začátkem roku jsem poslala klip do České televize jako součást přihlášky k účasti v soutěži Eurovize 2019. Byla jsme vybrána do finálové osmičky. Hlasování nakonec poslalo do Izraele reprezentovat Českou republiku skupinu Lake Malawi.

Andrea Holá.Zdroj: archiv Andrey Holé

Moje píseň vznikla tak, že mě oslovil kamarád a bývalý student pražské konzervatoře František Valenta, jestli bych mu nenazpívala jednu jeho písničku. Oslovil mě s tím, že do té písně potřebuje přesně můj hlas. Vytvořili jsme demo, které jsme pak dotáhli do finální verze. Píseň se jmenuje Give Me A Hint. Poslali jsme ji a za měsíc mi volali z České televize, že mi gratulují, že jsem postoupila do finálové osmičky, abych se dostavila do hlavní budovy.

Andrea Holá.Zdroj: archiv Andrey Holé

Už dříve jsem se účastnila několika talentových soutěží. Jedna taková soutěž přišla ve správný čas, a to byl Hlas Československa v roce 2014. Nakonec jsem skončila čtvrtá, stala jsem se vítězkou týmu Marty Jandové a Dary Rolins, což pro mě byla neuvěřitelná zkušenost. Jste v 16 letech hozen tak trošku do vody, protože oni vás na pár měsíců v podstatě odříznou i od rodiny.

Andrea Holá.Zdroj: archiv Andrey Holé

Prosadit se v evropském měřítku by bylo samozřejmě úžasné. Já zatím své působení v nejbližší budoucnosti vidím u nás, v naší republice. Musím říci, že na rozdíl od některých svých konkurentů v národním kole Eurovize. Část z nich má opravdu velké oči, velké sebevědomí a já jim to moc přeju. Ale sama chci zatím působit u nás.

Andrea Holá.Zdroj: archiv Andrey Holé